Svensk-Spanska Handelskammaren har utnämnt Janette Cohen och Maria Johansson Cruz till nya subdelegater för Alicante provinsen. Handelskammarens stärker upp sin närvaro i provinsen som sedan tidigare består av delegat Joaqin Cuenca Franco och delegat Catherine Schönfelder.

Maria Johansson Cruz, Catherine Schönfelder och Janette Cohen.

– Vi är mycket glada över att ha Janette och Maria som nya vicedelegater som stödjer delegaten Catherine Schönfelder. På så sätt kommer vi att vara närvarande i hela provinsen Alicante och utöka vårt nätverk från söder till norr. Vi är fast beslutna att stärka vår närvaro på detta område, på grund av den senaste tidens ökning av svenska företag på denna kust. Å andra sidan är det fler och fler spanska företag som vill ha kontakter i Sverige för att exportera sin produkt och med det kan vi hjälpa dem, säger Anna Fransson, generaldirektör för kammaren.

Janette Cohen är uppvuxen i Halmstad, är delägare och driver mäklarbyrån Bosatt Costa Blanca samt Gastrogroup Hotel. Hon har en bakgrund som global pr chef på Viaplay (fd. MTG) och som nordisk pr chef på TV-spelsjätten Activision med lanseringar såsom Guitar Hero och Call of Duty i portföljen. Janette Cohen bor i Albir, Alfaz del Pi och kommer framför allt verka för Handelskammaren på Norra Costa Blanca.

-Nya sätt att leva och arbeta digitalt utmanar företagare men skapar även fler möjligheter. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter för att stärka relationer mellan företagen i området men även över landsgränserna, säger Janette Cohen.

Maria Johansson Cruz kommer från Uppsala och driver företaget Rosaleda Fastigheter som detta år fyller 20 år. Hon har många års erfarenhet inom spanska fastighetsbranschen och har tidigare jobbat som politiker i Göteborgs kommun, och har bland annat drivit hotell och bar- verksamhet i Grekland i. Maria Johansson Cruz bor i Torrevieja och kommer framför allt verka för Handelskammaren på Södra Costa Blanca.

-Min målsättning är att kunna hjälpa fler att kunna starta företag i Spanien på bästa sätt, genom att guida dem rätt. Det finns ett stort behov av information och vi har ett nätverk med mycket av den kunskapen, säger Maria säger Maria Johansson Cruz .

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.