Vi lever i en bransch som ständigt förändras och utvecklas, där mycket kommer att hända de närmsta åren. Det finns ett stort behov av trygghet men också av framåtanda. I över 85 år har Svensk Fastighetsförmedling drivit utvecklingen framåt genom att vara först med kvinnliga mäklare, söndagsvisningar och med egen mäklarskola. Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största oberoende mäklarkedja och har drivit verksamhet sedan 1937 och vet vad som krävs för att bli långsiktig och hållbar. Nytänkande, engagemang och laganda – det är det mänskliga som har gjort och gör Svensk Fastighetsförmedling framgångsrikt. Att hela tiden ta nya kliv för att utveckla branschen och mäklarrollen.

BILD: Svensk Fastighetsförmedling

Emelie Johansson är Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Linköping sedan 2013 och franchisetagare sedan 2019 för Linköping, Åtvidaberg, Mjölby och Motala. Hon har också sålt flest bostadsrätter inom Svensk Fastighetsförmedling under 5 år. Emelie tycker att långsiktighet och engagemang är det viktigaste hos en arbetsgivare och att det finns resurser till att stötta mäklare och kundens bostadsaffär för att uppnå det bästa resultatet.

Emelie Johansson. BILD: Svensk Fastighetsförmedling

Emelie, vad uppskattar du som mäklare hos Svensk Fastighetsförmedling?

– Varumärket är oerhört starkt och det ska man inte underskatta värdet av som mäklare. Det, i kombination med att vi har så starka verktyg och tjänster som gör att jag tillsammans med arbetssätt och genomförande är väldigt valbar när kunden ska välja mäklartjänst.

Vad tror du är viktigt att satsa på för morgondagens mäklarfirma?

– Det är viktigt att inse att marknaden har förändrats och att det är ett hårt jobb att vara mäklare framåt. Vi kommer behöva lägga fortsatt mycket tid men jag tror vi vinner på det i framtiden då kunderna kommer vara lojalare och uppskatta vårt arbete mer då det synliggörs bättre hur mycket jobb som ligger bakom varje affär. Jag tror också den personliga hanteringen och de fysiska mötena generellt automatiseras i många branscher i allt högre grad vilket gör att människor söker den mänskliga kontakten och mötet. Så det är där vi ska lägga fokus på att vara duktiga – med genuin omsorg och intresse för kunden.

Svensk Fastighetsförmedling satsar mycket på innovation och erbjuder uppdaterade verktyg, tjänster och arbetssätt som ger mäklare de bästa förutsättningarna för att nå dit de vill. Med en specialistkompetens centralt som utifrån insikter om kunder, trender, omvärld, branschen och verksamheten fokuserar på att utveckla kundupplevelsen kontinuerligt och underlätta för våra mäklare att lyckas i sin roll.

Alla medarbetare kan bli delägare i hela denna verksamhet, vilket skapar en långsiktighet och attraktivitet som man inte kan få någon annanstans. Hos Svensk Fastighetsförmedling får man inte bara många kollegor runt om i landet utan också de absolut bästa möjligheterna att verka som mäklare. Som mäklare hos oss blir du en del av ett stort team av 1250 medarbetare som samarbetar, tipsar varandra, delar kunskap och erfarenheter.

Är du intresserad av att veta mer? Vill du också göra karriär via Svenk Fastighetsförmedling? Kontakta Anna Liljegren Rassing, Talent & Acquisition Manager Svensk Fastighetsförmedling, Anna.Liljegrenrassing@svenskfast.se, 076 42 91 803.