Nu etablerar Svensk Fastighetsförmedling sitt sjunde kontor i Spanien, denna gång i Palma på Mallorca.
Bakom satsningen står det äkta paret Christin Rampeltin Molin och Gustaf Molin, vilka själva haft boende där i tolv år.

Gustaf Molin och Christin Rampeltin Molin, nya franchisetagare i Palma. BILD: Svensk Fastighetsförmedling

Duon vill vara länken som hjälper och förenklar att flytta till ett nytt land med nytt språk och nya regler, samtidigt som de hoppas bidra till att skapa intresse för Mallorca i Sverige.

– Vi har förmedlat många kontakter genom åren då vänner, bekanta eller bekantas bekanta ofta kontaktat oss för att de är intresserade, planerar eller drömmer om ett boende på Mallorca. Nu kan vi äntligen hjälpa dem fullt ut och inte bara förmedla kontakter, säger Christin Rampeltin Molin i en kommentar.

De säger att de ofta får frågor om hur det är att ha ett semesterboende utomlands.

– Dessutom är det många som vill prova att bo utomlands en tid, kanske när barnen är små eller har flugit ut. Då är det tryggt med en svensk mäklarkontakt. Den spanska fastighetsmarknaden är en djungel och det krävs mer än karta och kompass för att hitta rätt, säger Gustaf Molin.

Paret gifte sig 2009 på Mallorca vilket sådde ett frö och mersmak för ön, och tillsammans har de nu många års erfarenhet av fastighetsmarknaden där. De talar sig varma över öns mångfald och ”oändliga möjligheter”.

– Vi älskar livet i Palma där det lilla lokala möter det internationella och globala och det gamla möter det nya. Palma erbjuder både en puls och ett lugn och det är en vänlig och trygg stad. Vi har allt vi behöver inom en radie av några hundra meter, säger Christin Rampeltin Molin.

Hon säger att de också upplever bostadsmarknaden där som stabil jämfört med Sverige.

– Mallorca är ständigt populärt och attraktivt för många europeer, vilket gör att prisbilden inte är lika omvärldskänslig. När det gäller just svenskar är många försiktiga just nu av samma anledning som hemma i Sverige, men vi hoppas att det kommer att lätta under andra halvåret av 2023.