Bara de senaste veckorna har Erik Olsson öppnat en handfull nya kontor runtom i Sverige, bland annat i Sundsvall, Alingsås, Hudiksvall och Gävle.

Linda Segerdahl, Therese Olofsson och Anna Olsson rattar kontoret i Alingsås. BILD: Erik Olsson

Kontoret i Alingsås öppnade vid årsskiftet med Therese Olofsson bakom spakarna. Hon har jobbat på kontoret i Göteborg länge men är uppvuxen i Alingsås.

– Tack vare expansionen öppnade sig ett läge där jag kunde förverkliga en gammal dröm och gå in som franchisetagare i min gamla hemstad, säger hon.

Med sig som delägare har hon Anna Olsson som också har jobbat i Göteborgstrakten tidigare, och Linda Segerdahl som jobbat på annan firma i Alingsås men nu gått över.

Maths Alvfalk med mäklarna Tim Hallin, Jonas Söderhäll, Robert Brandt, Vilma Becirovic och Jakob Hallin på Erik Olssons nya kontor i Gävle. BILD: Erik Olsson

Det nya kontoret i Gävle öppnade 1 februari och mäklarna är partner till Erik Olsson. De har rekryterat fyra nya medarbetare från konkurrenterna och fler är på gång. Etableringsstrategin går ut på att samla ihop några av de starkaste mäklarna i en stad i samma företag.

– På ett drygt år har vårt kontor i Sandviken tagit en marknadsandel på över 20 procent. Målsättningen i Gävle är minst lika hög. Till midsommar vill vi ha åtta mäklare och ytterligare några till inom ett år, säger Maths Alvfalk, tillväxtchef på Erik Olsson, i en kommentar.

Han säger att satsningen i Gävle är deras största hittills, med en kostnadsbudget på flera miljoner.

– Det trots flera besvärliga omvärldsfaktorer som gör att många mäklare har det svårt. Många i branschen knakar utan att växa. Vi växer så det knakar.