Katarina Hultqvist, vd Koppartallen, och Joakim Sultan, franchisetagare Husman Hagberg. BILD: Ulrika L Ericsson

Husman Hagberg inleder nu samarbete med fastighetsbolaget Koppartallen. Enligt Koppartallens vd Katarina Hultqvist är goda samarbeten nyckeln till framgång.

– Det här passar oss utmärkt. Vi vill ligga i framkant när det gäller boende och hur det ska vara utformat för att passa människors liv. Att hitta en mäklare som har samma grundsyn som oss är otroligt värdefullt, säger hon i ett uttalande.

De bygger just nu lägenheter i både Falun och Borlänge och mer är på gång. Joakim Sultan är franchisetagare för Husman Hagberg i Borlänge/Säter och säger att medarbetarna bor i de områden de arbetar i och alltså vet vad de pratar om.

– Vi vill känna till var barnen kan gå på dagis. Vilken skola som är bäst. Var man köper det godaste brödet. Hur man lättast tar sig till jobbet. Den kunskapen är lika viktig för oss som byggteknik, ekonomi, juridik och vackra bilder. När vi nu tar oss an försäljningen av Koppartallens nybyggda lägenheter är vår lokalkännedom en stor styrka.

Han menar att det är kul att få sälja lägenheter med det lilla extra.

– De lägenheter som Koppartallen bygger har i många fall ett helt nytt tänkande med allt från delningsekonomi och bilpool till tvättservice och gemensamhetsytor. Det är något nytt för vår region och precis så vi vill jobba.

De nya samarbetspartnerna har en gemensam bokväll i Falun i februari.