Jenny Persson, chefredaktör

Få trodde väl i början av året att vi skulle stå mitt i en lågkonjunktur och att det cirka två och en halv timme bort skulle råda krig. Men den 24 februari var kriget ett faktum och i Konjunkturinstitutets lägesrapport från 28 september skriver man att lågkonjunkturen står för dörren. Något som mäklarkåren redan var medveten om.

I årets sista nummer av papperstidningen har vi tagit tempen på 2022 och både tittat på statistik och pratat med förbund, mäklare och företag. Och som Hans Flink, Svensk mäklarstatistik‚ uttrycker det blev 2022 ett riktigt berg- och dalbaneår.

Efter ett jämnt val har Sverige en ny regering och återigen en ny bostadsminister – vi fick ett samtal med Andreas Carlson (KD). Branschen ser flera problem som han behöver ta tag i, något han håller med och han säger att regeringens linje är att fler ska kunna förverkliga sin bostadsdröm. Men det kommer ta tid, för de problem man ser har byggts upp under lång tid. Missa inte att läsa intervjun i papperstidningen.

Flera vi har pratat med lyfter att det är i tuffa tider som möjligheten att vässa sina kunskaper och bli ännu bättre på sitt jobb finns. Något vi hör från både aktiva mäklare som bolagsledare – och vad passar då bättre än att titta närmare på själva säljet. Hur blir du en vassare säljare? Vi har pratat med några som tror sig veta. Och du får inte missa att läsa om vilket svenskt mäklarföretag som öppnar sitt första kontor i USA.

Alla vi på Mäklarvärlden önskar er alla en härlig jul och ett gott nytt år! Vi ses igen i februari. Som vanligt finns vi på webben, nyhetsbreven och i sociala medier mest hela tiden. Trevlig läsning!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.