Trots att det är en tuffare marknad där ute, visar HusmanHagberg att det går att nå stor framgång. I november månad hade HusmanHagberg Kista hela 54% marknadsandelar i sitt område: Tensta, Kista och Rinkeby. Men hur lyckas man egentligen ta majoritet på en marknad? Vi har pratat med franchisetagaren Ramzi Hamam på kontoret.

Källa: Hemnet. Tensta, Kista, Rinkeby. Sålda bostäder 2022-10-29 till 2022-11-28

Kort om Ramzi Hamam

Ramzi träffade en av HusmanHagbergs grundare, Lennart Hagberg, under sin studietid på Gävle Högskola. Efter sin mäklarexamen år 2011 började han jobba på kontoret i Järfälla utanför Stockholm, och 2013 klev han över till kontoret i Kista där han även blev franchisetagare. Nu är han inne på sitt tionde år som franchisetagare, och det går bättre än någonsin.

Vad är ert framgångsrecept?

– Vi har jobbat med en tydlig säljstruktur under många år. Och tack vare vår värdefulla assistent på kontoret, kan mäklarna fokusera på att just mäkla. Därför gör vi fler affärer än genomsnittet.

– Trivsel på kontoret har också varit viktigt. Det ska kännas bra att komma hit, både för våra mäklare och för våra kunder.

– Sen hjälper det givetvis att varumärket HusmanHagberg är väldigt uppskattat och har ett bra rykte här. Att vara en del av kedjan känns bra, eftersom vi får bra stöttning från huvudkontoret och hjälp med att ta fram snyggt marknadsföringsmaterial.

Har du någon särskild ledarskapsstil som har bidragit till framgången?

– Jag har under mina år som mäklare alltid varit högpresterande, och den kunskapen försöker jag aktivt väva in i min roll som coach och ledare. Att jag själv är mäklare bidrar också till att jag får en förståelse för mina kollegors arbete och kan stötta dem på ett bra sätt.

Vilka är era största utmaningar på marknaden?

– De ekonomiska förändringarna så som amorteringskrav och räntehöjningar slår hårt mot ett förortsområde som Kista, eftersom det är många låg- och medelinkomsttagare här. Därför har utmaningen inte bara varit att folk inte vågar köpa, utan att de inte alltid kan.

Hur ser du på framtiden för kontoret?

– Nu när vi är störst på marknaden, gäller det att inte bli för bekväm. Därför ska vi fortsätta jobba hårt för att bibehålla nöjda kunder och vårda vårt goda rykte. Och självklart ska vi fortsätta fira våra framgångar.

Vilka är de 3 bästa sakerna med att jobba på HusmanHagberg?

  1. Vi är äkta passionerade vinnare. Vi lever efter våra värdeord, kämpar för att nå framgång och brinner för det vi gör.
  2. Bra stöd från huvudkontoret. VDn och andra är bara ett samtal bort om man vill bolla saker, och vi får snabb hjälp när det behövs. Exempelvis när vi behöver snyggt marknadsmaterial.
  3. Väldigt bra känsla i kedjan.

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88