I våras blev Stockholmsgänget Årets kontor i Svenska Mäklarhusets interna prisutdelning.
Nu stryker grundarna till kontoret i Hammarby Sjöstad ”Svenska” och byter flagg till Mäklarhuset.

BILD: Mäklarhuset

Johan Nurk, Filip Bodnar och Daniel Åberg fortsätter som delägare, samtidigt som de tar över ägandet och utvecklingen av Mäklarhusets kontor i Nacka, strax väster om Stockholm.

Sjöstadskontoret är redan marknadsledande i sitt område och målet är nu att lyfta även grannen Nacka.

– Vi stärker vår närvaro i Stockholm och är mycket glada över att Johan Nurk, Filip Bodnar och Daniel Åberg blir en del av Mäklarhuset. De har gjort en jättefin förflyttning med sitt förra företag, de har stor lokalkännedom, mycket entreprenörskap och en verklig vilja att hjälpa kunden. Området är högintressant och detta ligger helt i linje med vår satsning på att växa i Sveriges största städer, säger Pernilla Schörling, vd för Mäklarhuset, i en kommentar.

Johan Nurk själv, som var med och startade Sjöstadskontoret 2008 och nu är kontorschef, säger att deras framgång beror på att de funnits i området länge.

– De som bor här känner oss och litar på att deras bostadsaffär är i trygga händer. En av framgångsfaktorerna är att vi valt att växa organiskt för att säkra stabilitet i affären. Det är också viktigt för oss att personalen känner sig välkommen och trivs – här prioriteras laget framför jaget.

Nästa steg är att växa ytterligare och hitta fler mäklare till både Sjöstaden och framför allt Nacka.