Efter många år som ekonom i ett multinationellt bolag och sedan egen företagare på orten, så bestämde sig Per-Olof Henriksson för ett par år sedan att sadla om till mäklare.

Äkta paret och affärspar, Per-Olov och Pernilla Henriksson.

– Ett fantastiskt roligt yrke där min drivkraft är att stötta både säljare och köpare i en av livets största affärer; bostadsaffären. Kontakten med kunderna är oerhört inspirerande – att få följa dem genom hela processen, säger Per-Olof.

Sin mäklarkarriär startade Per-Olof som mäklare i norra Värmland där han förmedlat både skog, gårdar och vanliga villor. Steget från anställd till att starta eget mognade sedan fram.

– Jag drev tidigare en bygghandel i Hagfors tillsammans med min bror och gillade verkligen att vara egen företagare, så för mig blev det ganska självklart att jag skulle starta eget även som mäklare.

– Efter att ha pratat med ett par olika varumärken var valet av HusmanHagberg enkelt; kedjan erbjuder ett bra koncept med ordning och reda. Det känns väldigt tryggt att få stöd i allt från varumärke till system för att motverka penningtvätt – ett helgjutet koncept, helt enkelt.

Per-Olof har även med sig sin fru Pernilla i det nya företaget. Hon har en bakgrund som entreprenör och ser fram emot att driva bolag tillsammans.

– Jag kommer att sköta administration och en stor del av kundkontakterna, säger Pernilla, som sedan sin tid som företagare i kommunen har ett stort kontaktnät.

-Vi är två väldigt olika personer som kompletterar varandra på ett bra sätt – en mer utåtriktad och en mer eftertänksam, skrattar Pernilla. Med HusmanHagberg som varumärke kommer vi att kunna erbjuda en modern mäklartjänst med erbjudanden som passar den lokala marknaden.

Så klart är man även huvudkontor väldigt glad över den nya etableringen.

-Vi har alltid haft som mål att vara den mest uppskattade mäklaren på den lokala orten, säger Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg. Med Per-Olof och Pernilla så är vi glada att ha den möjligheten även i Hagfors. Det blir intressant att följa deras framgång på marknaden och önskar dem varmt lycka till, avslutar Fredrik.

Kontoret i Hagfors kommer även att förmedla bostäder i Filipstad och Sunne.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.