Rasmus Israelsson, Jonathan Jutbo, Mattias Jakobsson, Ali Torhan, Mattias Berggren och Felix Krantz på Hoome blir en del av Erik Olsson.
BILD: Erik Olsson

Erik Olsson har tagit plats i Sundsvall genom att köpa 25 procent av Hoome Mäkleri, vilka därmed flaggar om.

Det är en av Erik Olssons största affärer någonsin, och ”ett brohuvud för satsning vidare norrut”. Sedan ett par år fokuserar de minst lika mycket av sin tid utanför de tre storstadsområdena.

– Det är en bra tid för oss att etablera oss i nya städer nu. Det är lättare för en mäklare att göra skillnad på en utmanande marknad. Då är kunden också mer noga med valet av mäklare, säger grundaren Erik Olsson.

Hoome Mäkleri startades av två utmanare, Mattias Berggren och Mattias Jakobsson, 2017 för att erbjuda en annan mäklartjänst än de traditionella kedjorna. De är nu sex mäklare, varav tre ligger på topp sex i Sundsvall och Timrå.

– Vi är mycket glada över möjligheten att växa med en ny delägare, tillsammans har vi både muskler och hjärna och ser fram emot ett spännande samarbete, säger Felix Krantz som är delägare och mäklare på byrån.

Grundarduon ser affären som en fortsättning på sin entreprenörsresa.

– Självklart trodde vi inte på en så här snabb utveckling när vi grundade bolaget, allt känns lika fantastiskt som roligt, säger de.

Erik Olsson avser att investera mångmiljonbelopp med målet att bli marknadsledande, initialt i Sundsvall och Timrå och med tiden hela vägen från Söderhamn till Umeå och fjällvärlden i väst.