En mäklare får erinran från Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, för att ha skickat ut ett sms i marknadsföringssyfte till människor som inte bett om det. Det är inte tillåtet, något Mäklarvärlden skrev om här.

Anmälaren skickade in en skärmdump av sms:et, som kom i februari, och angav att han aldrig varit kund hos företaget eller givit något godkännande att hans mobilnummer kunde användas för reklam. Sms:et innehöll också ett telefonnummer dit han var tänkt att höra av sig för att be dem upphöra.

Delar av sms:et löd ”Jag har haft förmånen att förmedla lägenheter i din förening och undrar om du skulle vara intresserad av att få din lägenhet värderad. Du kan också då få tips på vad du kan göra för att höja värdet på din lägenhet inför en eventuell framtida försäljning”.

Mäklaren själv menar att det hela var ett mänskligt misstag då han haft en kundlista och en ringlista, och råkade skicka meddelandet till de senare.

FMI konstaterar att mäklaren agerat i strid med god marknadsföringssed och fastighetsmäklarsed, och delar ut en erinran.