Som fastighetsmäklare kan man få chans att förmedla många olika typer av bostäder. Vissa blir experter på bostadsrätter medan andra blir experter villor, fritidshus eller gårdar. Men kan man framgångsrikt förmedla flera av dem samtidigt? Absolut! Det gör man på HusmanHagberg i Bohuslän. Vi har pratat med franchisetagarna Elin Bergman och Ludvig Jakobsson för att få deras bästa tips.

Vilka är ni?

– Elin. Jag har varit mäklare sedan 2013 och har tidigare jobbat i andra byråer. Det var då jag träffade Ludvig, min partner privat och i jobbet. Vi har alltid drömt om att starta eget, så 2018 slog vi upp dörrarna till HusmanHagberg i Bohuslän.

– Ludvig. Jag har varit med i branschen sedan 1998 då jag var 9 år, eftersom jag hjälpte mina föräldrar som också var mäklare. Sedan läste jag en skogsmästarutbildning med mäklarspår, och blev registrerad mäklare år 2014.

Hur lyckas man förmedla olika typer av bostäder?

– Vi förmedlar alltifrån villor, bostadsrätter och fritidshus till gårdar, små torp och stora slott. Och vi har kunder från hela Sverige och Norge. Det är en bred marknad, men tack vare vår kunskap och erfarenhet går det riktigt bra, säger Ludvig.

– Eftersom Ludvig är utbildad inom skog och jordbruk, brukar han ta fler av de uppdragen, medan jag tar fler bostadsrätter, villor och fritidshus, tillägger Elin.

– Alla kan sälja gårdar, men för att göra det på ett bra sätt behöver man rätt kunskap. Förutom att förklara skogsbruksplaner och olika hektarpriser, behöver man även förstå själva försäljningen. Många gårdar fungerar som företag som gått i arv i flera generationer, förklarar Ludvig.

– Det är en djungel om man inte kan det! Men det är just bredden av uppdrag som gör det roligt, fortsätter Elin.

Varför valde ni att starta eget med just HusmanHagberg?

– Valet stod mellan ett par kedjor, men HusmanHagberg kändes bäst. Mycket är tack vare den frihet och tilltro man får. Huvudkontoret ser att vi är experter på vår marknad, och vi får därför driva vår verksamhet som vi tror blir bäst, förklarar Ludvig.

– Jag önskar verkligen att andra visste hur bra det är! Det är högt i tak och vi har en extremt bra känsla i hela kedjan, säger Elin.

– Något som motiverar oss ännu mer är att vi fortsätter växa, tillägger Ludvig. Alla i kedjan strävar efter att bli bättre och lever efter värdeorden ”Äkta Passionerade Vinnare”, vilket ger resultat. Jag skulle verkligen rekommendera andra att gå med i HusmanHagberg!

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Kontakta rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88