Många mäklare drömmer om att förmedla extraordinära bostäder utomlands, exempelvis i Spanien. Men hur är det egentligen att vara mäklare i Spanien? Vi har pratat med Cecilia Martinsson, franchisetagare och mäklare på HusmanHagberg i Altea/Denia.
Det är ett framgångsrikt kontor som ofta medverkar i internationell TV och som dessutom blev kedjans bästsäljande kontor under mars månad.

Hur är det att vara mäklare i Spanien?

– Otroligt roligt, mångsidigt, utmanande och givande. Här i Spanien jobbar vi främst som köparmäklare, där vi träffar olika kunder och försöker matcha ihop dem med rätt boende.

– Många vet inte exakt var de vill bo, så vi åker ofta runt i olika områden och visar dem runt. Det är en härlig känsla när man lyckas hjälpa kunden att äntligen hitta sitt hem i solen.

– Sen är det väldigt roligt att vara en del av HusmanHagberg. Trots att vi jobbar i ett annat land och på en helt annorlunda marknad, känner man en gemenskap med hela kedjan. Det är en hjälpsam och familjär organisation med högt i tak och många möjligheter.

Ni medverkar ofta i internationell TV. Hur kommer det sig?

– Ja, det är ett program som heter ”a place in the sun” som visas i England, Sverige och andra länder. I varje avsnitt får man följa en kund som blir visad flera bostäder. Utöver det visar programmet även en lyxbostad.

– Jag blev kontaktad för att visa en miljonvilla, och gjorde nog ett bra jobb, eftersom de fortsatte att kontakta mig. Nu brukar jag medverka i programmet titt som tätt.

Hur skiljer sig mäkleriet i Spanien från det i Sverige?

– I Spanien jobbar vi främst mot köpare, medan man i Sverige oftast jobbar mot säljare. Jag upplever att vi kommer närmre kunden med vårt arbetssätt, eftersom vi tillbringar mycket tid ihop. Det är nog den största skillnaden.

– Och vädret såklart! Solen skiner nästan alltid i Spanien och vi jobbar i otroligt vackra områden, vilket är en bonus.

Ni sålde bäst i kedjan under mars månad. Hur lyckas ni?

– Det är starkt engagemang och jobb som ligger bakom. Vi har ett jättebra team som jobbar effektivt och mot olika marknader, vilket skapar fler affärsmöjligheter. Och vi lever efter kedjans värdeord – att vara äkta, passionerade vinnare.

Vill du också bli en del av framgången i Spanien? Kontakta HusmanHagbergs VD Utland Henrik Hagberg på henrik.hagberg@husmanhagberg.se eller 073-691 28 62.