Vad finns det för likheter mellan elitidrottare och riktiga duktiga mäklare? Många, om man frågar Robin Lindqvist, tidigare elithockeyspelare.
Numera är han mäklare och franchisetagare på HusmanHagberg i Boden, men använder sig fortfarande av det han lärt sig inom idrotten.

Vilka är då hans lärdomar från elitidrottsvärlden? Och hur använder han dem i sin roll som mäklare? Vi har intervjuat honom.

Vem är Robin Lindqvist?

– Jag är 35 år och bor i Kalix med fru och två barn. Jobbar på HusmanHagberg sedan två år tillbaka och har nyligen öppnat kontor i Boden. Tidigare var jag elithockeyspelare och spelade i bland annat Luleå och Frölunda, för att sedan avsluta i Timrå 2012.

– Ishockey har sedan barnsben varit en stor del av mitt liv, och är det än idag. Utöver mitt jobb som mäklare är jag ordförande i en hockeyförening i Kalix och tränare för barn och ungdomar på elitnivå. Det ger mig en otrolig energi!

Varför valde du HusmanHagberg som hemarena?

– Jag jobbade tidigare i en annan kedja, men kände att jag ville ta nästa kliv och driva eget kontor. Den möjligheten fanns på HusmanHagberg. Och efter att ha pratat med huvudkontoret och min nuvarande kollega, kändes det helt rätt.

– Många säger att vi är en familjär kedja, vilket stämmer, men vi är mycket mer än så. Här har man chans att utvecklas, det är högt i tak och vi har ett snyggt varumärke. Det är inte konstigt att några av Sveriges bästa mäklare fortsätter ansluta sig till oss.

Vilka likheter ser du mellan elitidrotten och mäkleriet?

– Man är en lagspelare och människokännare. I ett lag har du ständigt ett samspel med andra människor, och det är likadant i mäkleriet. Jag träffar personer i livets olika skeden och hjälper dem framåt. Därför brukar jag tipsa andra mäklare om att lära sig om hur människor funkar i olika lägen.

– En annan likhet är att jobba under press och analysera sin prestation. Det är tufft att spela på elitnivå och ständigt leverera. Detsamma gäller mäklaryrket. Man måste göra affärer och tänker alltid på hur man kan bli bättre.

– I båda världar är det dessutom stort fokus på topplistor, att fira framgångar och vinna priser. Det fortsätter motivera en, och det är något som HusmanHagberg är duktiga på. Äkta passionerade vinnare, som vi brukar säga.

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Kontakta rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88