Jenny Persson, chefredaktör

Vet inte hur du känner men för redaktionen är det alltid lika härligt när årets första nummer är ute och säsongen officiellt är i gång. Kanske som årets första lyckade förmedling? Temat för numret är rekrytering och vi knackar på hos Carina Röjland-Lindberg i Borås.

Rekrytering är en het nöt för alla branscher, just för att det är så viktigt att hitta rätt medarbetare. Och i mäklarbranschen är det mäklarnas marknad – efterfrågan är större på kandidater än det finns kandidater. Ett trevligt ”problem” för landets mäklarkår. Men lite knivigare för byråerna och vi har pratat med några av landets största, några mellanstora och några mindre byråer för att se vad man brottas med, så läs mer i papperstidningen.

I tidningen kan du också läsa om Johan Danielsson, den första socialdemokratiska bostadsministern sedan 2006. Han är också den tredje bostadsministern som den här regeringen har tillsatt. Vad hoppas han kunna bidra med på denna korta tid fram till valet i september?

MäklarVärlden har även varit med som gäster i podden Sveriges bästa mäklare – där vi pratar om trender för 2022. Hur är det egentligen, ser utmaningarna annorlunda ut i år jämfört med förra året? Lyssna in avsnitt 66 där poddar finns.

Vi är tillbaka med nytt nummer i april och som vanligt finns vi på webben, i nyhetsbreven och i sociala medier. Trevlig läsning!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.