För omkring fem år sedan var Sofia Mynttinen på Eskils Fastighetsförmedling i Eskilstuna Sveriges snabbaste mäklare. Vad har hänt sedan dess?

Hur har det gått?
– Det har gått otroligt bra, över förväntan. I dagsläget går jag nästan enbart på varma rekommendationer från gamla kunder och deras bekanta. För mig har det alltid varit en målbild och ett kvitto på att jag gör ett bra jobb.

Jag förstod att du precis nu ska öppna nytt mäkleri och nytt varumärke. Berätta!

– Ja, det stämmer. Jag och min kollega Robert håller på att öppna upp Husrum Fastighetsmäkleri där vi kommer att satsa mycket på kvalitet. Vi vill att våra kunder ska känna att de får bäst betalt för sina bostäder och att vårt engagemang är 100-procentigt. Vi kommer att vara det mäkleri som alltid ligger i framkant.

Du var Mäklarvärldens omslagsreportage för fem år sedan – och den snabbaste mäklaren på att sälja bostäder i Sverige. Hur ser det ut på den fronten i dag?

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag dålig koll. Jag är inte den person som ägnar speciellt mycket tid åt statistik och jag jämför mig inte heller med andra. Jag tror att man lyckas bäst genom att köra sitt eget race och att man är ödmjuk rakt igenom.

Hur kom det sig att du ville bli mäklare från början?

– Jag älskar att göra affärer och är en jäkel på att förhandla. Sedan har jag alltid tyckt om fastigheter och värdeutveckling. Det var antingen fastighetsmäklare eller börsmäklare som gällde.

Vad för objekt förmedlar du mest?

– Överlag är det mest bostadsrätter men i år har det blivit många villor.

Roligaste frågan du fått på en visning?

– Hur tror du att mitt liv blir om jag köper den här bostaden? Haha, lite annorlunda och den frågan har jag bara fått en gång.

Hur har pandemin påverkat ditt arbete och marknaden i ditt område?

– Egentligen har den inte påverkat jättemycket. Vad som har varit en omställning är nog visningsstategin med enbart bokade visningar. Prisuppgången har varit ett faktum även här, som i övriga delar av landet.

Temat i nummer 6 är Framtidsspaningar. Vad tror du nästa trend är i mäklarbranschen?

– Jag tror och hoppas på att fastighetsbranschen blir lite mer digital. Det skulle behövas då det är mycket som släpar efter jämför med andra branscher. Förhoppningsvis blir budgivningar bindande och kanske lite bättre arbetsförhållanden generellt för fastighetsmäklare.

Vad gör du om tre år?

– Då driver jag och Robert Husrum fastighetsmäkleri som är stans bästa arbetsplats.

Faktaruta
Ålder:
31 år.
Bor: Eskilstuna.
Drömboende: En ståtlig societetsvilla.
Familj: Sambo, två barn och hund.
Fritidsintresse: Aktier och aktiviteter med vänner och familj.
Antal visningar i månaden: Svårt att säga, kanske 20.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.