… du är först med att passera 10 miljoner i provisionsintäkter hos Husman Hagberg. Grattis! Hur känns det?
–Tusen tack! Känns för jävla bra, samtidigt overkligt. Allt går så snabbt och man hinner inte riktigt stanna upp och förstå vad man gör, haha! Men har haft en god julledighet nu och fått njuta av segern (lite så det känns). Hade ett mål som var satt betydligt lägre, som många dessutom tyckte var för högt satt. Sen började jag året sjukt bra, och började drömma om 10:an. Känns läskigt bra att ha nått den drömmen!

Varför har just du kommit upp i så stora summor?
– Har alltid svårt att svara på den frågan, brukar få den. Har svårt att sätta finger på vad jag gör som är så bra, men uppenbarligen gör jag något bra. Försöker ärligt bara vara likeable och vara den jag är. Framför allt skulle jag också lyfta mitt engagemang! På gott och ont så klarar jag inte av, att inte gör något direkt. Så fort jag får ett sms, mail, samtal – så kan jag inte vänta med att svara på det. Även om jag har semester, tyvärr. Men det uppskattar mina kunder och att jag är lättsam och inte så pretentiös. Dessutom ska jag vara helt ärlig i att jag får mycket hjälp också, vi är ett fantastiskt team på kontoret där alla verkligen hjälper alla. Har aldrig upplevt något liknande på tidigare platser jag varit på. Dessutom aldrig haft så roligt som vi har det! Det är en viktig ingrediens för alla tycker jag.

När du nu slagit det rekordet blir det fler mål att jaga efter?
– Självklart! Utan ett mål är inget roligt, för mig i alla fall. Brukar sätta ett mål på hur snabbt jag ska bli klar med disken eller matlagningen. Så självklart blir det nya målsättningar och rekord att jaga! Nu kommer fokuset bli att vårt kontor och team ska fortsätta den grymma resa vi startat. Vi började ju bara för två år sen, vilket är helt sjukt när man tänker på det. Att vi ökat våra andelar och omsättning på rekordartad tid. Nu är nästa mål för mig, att vårt team lyfts ännu högre och ska slå rekord tillsammans.

Du jobbar i Sundbyberg och Solna, vad är det som är så bra med att mäkla i de områdena?
– ”Sumpan ser man, sedan dör man!” Hela stadsdelen/kommunen känns mer äkta och mer annorlunda än andra platser. Man kan erbjuda alla kunder i princip allt, förutom en sandstrand. Annars finns allt i överflöd av restauranger, caféer, barer, kommunikationer, parker, skolor och så vidare. Jag verkligen älskar Sumpan! Dessutom är det ständigt i utveckling och massor av nyproduktioner som tillkommer och det blir mer för oss mäklare då att bita i. Plus att det blir mer variation i de objekten man säljer. Allt är på en sådan liten yta, att man kan gå överallt. Många tror också att det är en liten kaka att dela på säljmässigt, men det är samtidigt den folktätaste platsen i Sverige. Många bostadsrätter som förmedlas varje, omkring 2000 varje år.
Just nu bor jag inte här, mest eftersom man inte får sälja i den bostadsrätten man bor i. Kommer däremot flytta tillbaka nu 2023.

Varför föll valet på mäklaryrket från början?
– Började inom telefonförsäljning när jag var cirka 16 – 17 år. Tröttnade efter ett tag på hur smalt det var, men älskade kicken och ruset jag fick av varje sälj. Önskade något mer inom försäljningen och något där jag kan styra min egen plånbok, vara lite mer mitt eget företag. Längtade bort lite grann och så en kväll sjukt nog, slökollade jag på tv när gamla serien Mäklarna med Kjell Bergqvist dök upp i rutan. Kanske inte den bilden man har av mäklarlivet till 100 procent. Men det sådde ett frö till att börja plugga vidare. Bestämde mig ganska direkt efter lite snabbt googlande vad det betydde mer än vad legenden Kjell porträtterade på tv.

Faktaruta:
Född:
 5 juni 1989
Bor: Bromma
Arbetsplats: Husman Hagberg Sundbyberg och Solna
Hur många år har du mäklat? Sen mars 2017
Drömboende: Den här borde man ju kunna som mäklare. Men det är nog beroende vart i livet jag är. Nu skulle jag säga en fet sekelskifteslägenhet som är snyggt renoverad med öppen planlösning. Stor terrass som känns privat. Kombinera med en fin flyktlägenhet i Italien eller Frankrike så är jag all set.

 

 

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.