Jenny Persson, chefredaktör

Tiden flyger när en har roligt, och under 2021 är det mycket som gått undan. Vad passar då bättre än att avsluta med att blicka framåt mot framtidens mäkleri och resa tillbaka i tiden med ett besök hos mäklarföretaget som tar vårt svenska kulturarv på allvar och gör affärer av ett skarp intresse för de skatter som finns att förmedla. Möt Katarina Ljung, grundare av Historiska hem, i papperstidningen.

I den här framtidsspaningen i pappret har vi tillsammans med juristen och branschkännaren Carolina Stegman tittat närmare på hur den nya mäklarlagen påverkar den närmsta framtiden för kåren, vi hängde med när Adfenix bjöd in till digitalkonferens om trender för morgondagens mäklare och Fredrik Kopsch, docent i fastighetsekonomi och universitetslektor vid Lunds tekniska högskola samt senior fellow vid Timbro, lyfter i sin debatt att det behövs flera obekväma reformer för att få en bättre fungerande bostadsmarknad, och vi har två studerande som bidragit med frågor till branschen. Läs tidningen!

Svensk Mäklarstatistik har under året försett oss med statistik som vittnar om historiska prisökningar, framförallt på villor där det på sina håll i landet handlar om en ökning på 30 procent – sedan pandemin kopplade greppet om Sverige och världen. Hur det utvecklar sig nästa år får vi helt enkelt återkomma till.

Då återstår bara för oss på redaktionen att önska alla läsare, samarbetspartners och annonsörer en fröjdefull och jul och ett gott nytt år!

Vi ses i tryck i februari och däremellan finns vi här på webben, i sociala medier och i nyhetsbrevet som landar i din inkorg varje tisdag. Saknar du nyhetsbrevet, mejla mig så fixar jag det, eller anmäl dig här.

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.