Att åka skidor och mäkla på en och samma dag är en av fördelarna med att vara mäklare i våra Svenska Fjäll. Men hur är det annars att vara fjällmäklare?
Vi har pratat med HusmanHagbergs fjällmäklare och franchisetagare Maria Sondell i Härjedalen och Jimmy Blomgren i Åre, som lämnade sina hem i städerna för ett liv i norr.

 

Hur är det att mäkla i fjällen?

– Det är fantastiskt kul att jobba som mäklare här och vara en del av HusmanHagbergs koncept ”Svenska Fjäll”, säger Maria. Vi är fjällmäklare på riktigt: vi bor här, känner till varje vrå, stöter på renar på väg till kontoret och lever fjäll-livet på riktigt.

– Det är inte alla mäklare som kan ta några svängar i skidbacken på lunchen heller, säger Jimmy. Livskvaliteten här är otrolig, med närhet till vacker natur och aktiviteter året runt. Det är få landskap som slår det här!

Hur skiljer sig jobbet i fjällen från övriga landet?

– Det mesta här sköts på distans, eftersom den största delen av marknaden är fritidsboende och kunderna bor på andra orter, säger Jimmy.

– Distansen gör också att vi måste fokusera ännu mer på kundkontakten, för att hålla affären och relationen vid liv, tillägger Maria.

– Eftersom att vi på HusmanHagberg Härjedalen är några av de som säljer allra bäst i fjällen, jobbar vi självklart extremt mycket, men man blir ändå inte stressad på samma sätt som man kan bli i en storstad, förklarar Maria vidare. Lugnet och miljön här ger massvis av energi.

Hur var det att komma i gång på fjällmarknaden?

– Jag hade aldrig tänkt att det skulle ta sådan fart på en gång! Jag fick in så mycket jobb att jag inte kunde ta allt själv, så jag fick ta in en medarbetare till, förklarar Maria. Och det går fortfarande extremt bra!

– Det som gjorde att jag valde just HusmanHagberg var att jag fick tillit att bygga min verksamhet på mitt sätt. Huvudkontoret såg även till att uppstarten var smidig och snabb, så att jag kunde fokusera på affärerna.

– Det känns kul att vara en del av HusmanHagberg — en kedja som växer och ligger i framkant — samtidigt som företagskulturen är väldigt bra, säger Jimmy.

Vad vill ni säga till den som vill testa livet som fjällmäklare?

– Tveka inte! Det är hur kul som helst, och HusmanHagberg är en fantastisk organisation, säger Jimmy.

– Det är en otrolig miljö och marknad att jobba i, och med HusmanHagberg får du möjligheten att forma dig och din mäklartjänst på ditt sätt. Självklart finns det riktlinjer men huvudkontoret har tillit i att du är expert på din marknad.

Vill du också bli en del av framgången? Just nu söker HusmanHagberg både mäklare och franchisetagare på flera orter i fjällen. Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se / 070-536 02 88