Ett av kriterierna för att bli ett karriärföretag, utsett av Karriärföretagen sedan 2011, är att ha antingen minst 250 anställda eller en omsättning på mer än 250 miljoner kronor. Det är alltså bara några av landets största mäklarfirmor som alls kan komma i fråga – men nu har i alla fall sex av dem utsetts.

Andra krav är att företagen har en personalchef i sin organisation samt arbetar löpande med rekrytering, detta eftersom utmärkelsen går ut på att de som arbetsgivare ska kunna erbjuda ”unika karriär- och utvecklingsmöjligheter” både för den som är student och den som redan arbetat i ett par år.

Runt 1000 arbetsgivare brukar kvalificera sig årligen och blir därpå granskade av en expertpanel.

På första, andra och tredje plats bland mäklarna hittar vi Fastighetsbyrån, Skandiamäklarna respektive Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Övriga utsedda var Svensk Fastighetsförmedling, Husman Hagberg och Edward Partners.

– Vi har stort fokus på den interna stoltheten men också att utveckla våra medarbetare och attrahera nya talanger. Årets utnämning är ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker. Medarbetarna är det viktigaste vi har och att det uppmärksammas gör oss väldigt glada, säger Ulf Häger, rekryterings- och employer brandingansvarig på Fastighetsbyrån, i ett uttalande.

Läs mer här.