Nu i november bjuder polisen in till webbinarium om penningtvätt tillsammans med både skatteverk, åklagarmyndighet och representanter för bank-id. Det handlar om hur adresser och identiteter används av kriminella för brottsliga upplägg, till exempel som målvakter eller genom företrädare för företag.

Seminariet är det andra i sitt slag i en serie som kallas Spot on och anordnas just för att lyfta aktuella frågor inom penningtvätt och terrorfinansiering för att sprida information till verksamhetsutövare.

I oktober redovisade Skatteverket sitt regeringsuppdrag att inrätta ett pilotprojekt för att komma åt felaktig folkbokföring kopplad till organiserad brottslighet, och seminarierna är en uppföljning på detta.

Som Mäklarvärlden tidigare rapporterat har mäklarnas rapportering om misstänkt penningtvätt hittills varit ”närmast obefintlig”.

Här finns både inbjudan/anmälan till Spot on 23 november och vägledning för fastighetsmäklare att ladda ner.