Jenny Persson, chefredaktör

I min förra ledare skrev jag att det är speciellt att arbeta som mäklare – och i den här lägger jag till att det inte passar alla. Men för den som har ett stort driv, god planeringsförmåga och är genuint intresserad av branschen verkar det vara ganska fantastiskt. Emellanåt i alla fall.

Temat för nya numret är arbetsvillkor, vi har i år stämt av med branschförbunden, talat med en ledare som hyllats av sina medarbetare och fått med en debatt från fackförbundet Säljarnas Riksförbund – behöver jag säga att åsikterna går isär? Läs mer i papperstidningen.

Det bjuds även på sol när vi hälsar på hos Spanienmäklaren Pontus Ölander; fest med Guldhemmet; kort om nya mäklarlagen med Carolina Stegman och så blev det äntligen möjligt att hålla mäklardag IRL i Luleå. Och någon som har ett stort driv, god planeringsförmåga och på riktigt brinner för branschen är Pia-Lotta Svensson som blev Årets Mäklarpersonlighet.

Vi hoppas numret bjuder på inspirerande läsning. Nästa nummer av papperstidningen utkommer 12 december då med temat framtidsspaningar. Som vanligt finns vi på webben, i sociala medier och i nyhetsbrevet som landar i din inkorg varje tisdag. Saknar du nyhetsbrevet, anmäl dig här eller mejla mig så fixar jag det.

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.