En bostad på Costa del Sol lockar. BILD: Skandiamäklarna

Skandiamäklarna har nästan fördubblat sin försäljning i Spanien jämfört med i fjol, visar deras statistik. Nytt är att många nu är unga barnfamiljer, vilket innebär nya krav som skolor och nära till aktiviteter.

– Spanien är på många sätt idealiskt för familjer med yngre barn. Vädret är som gjort för en aktiv fritid som allt fler tycker är avgörande för livskvalitet. Tennis och padel är populärt och banor finns överallt. Men Spanien är även tryggt och har en tradition av bra skolor och utbildning, säger Andreas Moritz, vd på Skandiamäklarna, i ett uttalande.

En stor del av den 96-procentiga ökningen på ett år hänger naturligtvis ihop med att restriktionerna efter pandemin har släppt. Men:

– Redan för några år sedan såg vi ett starkt ökat intresse för hem i Spanien. Detta stannade så klart upp under pandemin. Men nu kan vi se en stor förändring där allt fler svenskar börjar röra på sig igen, säger Andreas Moritz.

Han menar att allt fler vill fortsätta arbeta på distans och att många då vill passa på att testa livet i ett annat land.