Ett hemtrevligt skatbo. BILD: Jonn Leffmann/Wikimedia Commons

Sveriges bostadsrättscentrum, SBC, har listat landets roligaste namn på bostadsrättsföreningar, rapporterar tidningen Din bostadsrätt. Bland de mer vanliga som döps efter områden, årstider. djur och verktyg finns mer påhittiga som Katthuvudet, Friska Viljor och Bambi i Lödöse.

– Som bostadsrättsförvaltare hjälper vi föreningar varje dag med alla typer av förvaltningstjänster, men hittills har ännu ingen bett oss om hjälp med att namnge sin bostadsrättsförening. Det är dock väldigt roligt att ta del av alla kreativa och något udda namn som sticker ut runtom i landet, säger Malin Odelfelt, externkommunikatör på SBC, till tidningen.

Listan på roligaste brf-namnen

  • Kallblodet
  • La Dolce Vita
  • Bambi i Lödöse
  • Skatboet
  • Katthuvudet
  • Isprinsessan
  • Jullovet
  • Friska Viljor
  • Billåset
  • Gyllene tiden