Pernilla Schörling, vd Mäklarhuset. BILD: Mäklarhuset

Mäklarhuset plockar in en extern vd i form av Pernilla Schörling. Senast var hon försäljningschef på Ica Supermarket Sverige och har haft ledande befattningar inom detaljhandeln i över 30 år, bland annat på Synoptik och Synsam.

– Jag är väldigt stolt och glad över att få möjligheten att leda Mäklarhuset på en spännande tillväxt- och förändringsresa. Trots att det är en ny bransch för mig så finns det många likheter med det jag arbetat med under lång tid, vilket har handlat om att verka för ett starkt nationellt koncept under vilket de lokala verksamheterna får bästa möjliga förutsättningar att verka nära kunden, säger Pernilla Schörling själv i en kommentar.

Mäklarhusets styrelseordförande Johan Martinsson säger att de är mycket glada över rekryteringen.

– Hon har en oerhörd skärpa och tillför ett spännande nytt perspektiv till vår bransch och till Mäklarhuset. Pernilla har utvecklat och växt ett marknadsledande företag på en hårt konkurrensutsatt marknad. Hennes kunskap och erfarenhet kommer väl till pass i vår utveckling och expansion.