Lennart Hagberg. BILD: Husman Hagberg

Lennart Hagberg tar över posten som styrelseordförande i Realtorgroup Europe, koncernen som äger Husman Hagberg – kedjan han som namnet antyder var med och grundade.

Den tidigare styrelseordföranden Pär Bergkvist, som varit med Husman Hagberg i de snart 25 år de existerat, kommer att ”ägna sin framtid åt mer närliggande intressen”.

– För tio år sedan slog jag ner mina bopålar på Sveriges största ö och har haft förmånen att engagera mig lokalt i regionen i viktiga frågor för varumärket Gotland. Jag ser även fram emot några nya projekt inom familjeföretaget samt tid för familjen, våra barn och barnbarn, säger han i en kommentar.

Lennart Hagberg har sedan starten haft diverse poster, till exempel som vd och koncernchef, men har inte tröttnat än.

– Fastighetsbranschen har aldrig varit intressantare att jobba i än den är i dag. Nya omvärldsförutsättningar kräver nya förmågor. Ett område vi ser kommer att bli en allt större del av vår och våra kollegors verksamhet är bolån, säger han.