Filip Gröholt jobbar som fastighetsmäklare på Mäklarringen i Täby sedan våren 2018 då han blev han klar med uppdragsutbildningen till fastighetsmäklare via Högskolan Väst i samarbete med FEI.

Filip brinner för försäljning, service och kundkontakt. Men har också tydliga mål för var han vill vara i karriären om några år. Som ett led i att kunna nå sina personliga karriärmål valde han att läsa Fil kand 60 hp – påbyggnad för fastighetsmäklare parallellt med sitt jobb som fastighetsmäklare. Även denna utbildning erbjuds av Högskolan Väst i samarbete med FEI.

Efter utbildningen till fastighetsmäklare vid Högskolan Väst i samarbete med FEI valde Filip att läsa Fil kand 60 hp – påbyggnad för fastighetsmäklare. Det ledde till att han idag har en filosofie kandidatexamen (fil.kand) i företagsekonomi och kan titulera sig både fastighetsmäklare och civilekonom. Dessutom har han ökat sin kompetens för att bli mer konkurrenskraftig i mäklarbranschen och lättare nå sina långsiktiga mål.

Jag trivdes jättebra under studietiden. Högskolan Väst i samarbete med FEI erbjuder otroligt flexibla utbildningar som gav mig möjligheten att studera och arbeta samtidigt. Om man som jag på sikt vill starta eget eller bli franchisetagare tror jag att det är bra att ha något mer att stå på. En kandidatexamen på 180 högskolepoäng ser jag som en bra investering inför framtiden och vägen dit genom Högskolan Väst och FEI:s påbyggnadsutbildning var perfekt, säger Filip.

Studier på högskolenivå är krävande. Filips bästa studietips är att planera och strukturera studierna väl.

– En framgångsfaktor är att ta del och vara aktiv i all undervisning, oavsett om det är i klassrummet eller online på distans via FEIFLEX. Alla föreläsningar spelades in vilket gjorde att jag kunde gå tillbaka och repetera kunskapen när det passade mig oavsett om jag befann mig på kontoret, hemma eller på resa.

Hans planer är att inom fem år vara delägare på ett mäklarkontor, gärna inom Mäklarringen. 

-Påbyggnadsutbildningen har förberett mig som person för en större roll i framtiden genom att den är karaktärsdanande. För att klara av att studera parallellt med studierna krävs tid, struktur och engagemang. Ett mindset man även har nytta av och tar med sig in i rollen som fastighetsmäklare. Dessutom gav utbildningen mig en kunskapsbas jag kommer att ha nytta av som egenföretagare, gärna som delägare eller franchisetagare på Mäklarringen, avslutar Filip Gröholt.

Om utbildningarna

Utbildningarna är uppdragsutbildningar som erbjuds av Högskolan Väst i samarbete med FEI.

Fastighetsmäklare 120 hp vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Läs mer här

Fil kand 60 hp – påbyggnad för fastighetsmäklare vänder sig till mäklarföretag som vill vidareutbilda redan registrerade mäklare – en fördel på en konkurrensutsatt marknad. Läs mer här