BILD: Riksbyggen

Nu har detaljplanen för 900 nya bostäder i Västerås Kopparlunden vunnit laga kraft, meddelar byggaren Riksbyggen i ett pressmeddelande.

På Riksbyggen är man glad.

– Kopparlunden är ett av Västerås mest spännande och centrala utvecklingsområden just nu. Den kommande byggnationen kommer att bli stommen i vår bostadsproduktion i Västerås i många år, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef i Bergslagen.

Visionen är ett cykel- och promenadvänligt område med liv och rörelse och en hållbar profil. Dessutom tillkommer förskolor, livsmedelsbutik och en ny gång- och cykelbro över E18 samt en tunnel till Ängsgärdet för att komma närmare stadskärnan.

– Vi vill skapa boenden som passar alla, boenden för unga, för små och stora familjer, singlar, särbos, mambos och varannanveckasföräldrar. Att skapa boende för äldre är också viktigt, till exempel planerar vi för ett trygghetsboende i området, säger Mikael Pettersson Sjölund.

Del i utvecklingen blir att behålla områdets historia, som att bevara kulturarvet Linverket med sitt karaktäristiska sågtandstak.

Den första etappen är 150 lägenheter varav en tredjedel bostadrätter, vilka beräknas inflyttningsklara 2024.