Jenny Persson, chefredaktör

Att arbeta som fastighetsmäklare är speciellt, på så många sätt. Jag har skrivit om branschen sedan 2012 och något av det första jag insåg är att det här ett skrå som lägger ner många timmar på sitt yrke. Något som kanske inte alltid kommer fram i medierapporteringen – där handlar det allt som oftast om flådiga objekt och antal prickade mäklare. Insåg rätt tidigt att det även är många som lämnar branschen inom de tre första åren efter studierna. I det här numret av tidningen har vi pratat med två tidigare mäklarstuderande som skrivit uppsats i ämnet och de ser ett mönster hos dem som blir kvar i branschen. Läs mer om detta i pappersupplagan.

Temat för nya numret är jord, skog och lantbruk och vår reporter har tagit rygg på Jennie Bråthén som förmedlar gårdar. Hon är en av alla mäklare som älskar sitt yrke med allt vad det innebär, och vi har också experter som svarar på frågor i ämnet. i krönikan kommer Landshypoteks vd med en uppmaning och citerar Warren Buffet.

Vi hoppas numret bjuder på inspirerande läsning. Nästa nummer av papperstidningen utkommer 29 oktober, då med temat arbetsvillkor. Som vanligt finns vi här på webben, i sociala medier och i nyhetsbrevet som landar i din inkorg varje tisdag. Saknar du nyhetsbrevet – anmäl dig här.

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.