BILD: Veidekke

I de nya Cederhusen i Hagastaden, ett av världens största trähusprojekt i innerstadsmiljö, kommer det att byggas ett exklusivt penthouse på toppen. Det kommer att ha utsikt över hela Stockholm, och ”våningen blir Sveriges första klimatsmarta penthouse i massivträ och skapar en villakänsla högt upp i Stockholmshimlen”, låter byggherren Folkhem hälsa.

BILD: Veidekke

Paradvåningen blir på 206 kvadratmeter med 85 kvadratmeter takterrass och tolv franska balkonger. Åtta rum med fönster från golv till tak, tre badrum och separat tvättstuga får plats, och takträdgården har både utekök och utedusch.

BILD: Veidekke

– När vi ritade huset och penthouset så skapade vi byggnaden av vad som ska bli en ny klassiker med rätt materialval. Därför blev det stort fokus på kvalitativa detaljer som gedigna trämaterial och sten som ska hålla med tiden, säger Josef Eder, en av arkitekterna på General Architecture som ritar husen, i en kommentar.