Husman Hagberg är en av tre finalister till utmärkelsen Årets franchisekedja, vilken är Svenska Franchiseföreningens eget pris som delas ut varje år vid Svenska Franchisegalan.

Priset ska gå till en fullvärdig medlem som ”lyckats skapa tillväxt och lönsamhet och samtidigt fungerar som en god ambassadör för företagsformen”.

Fredrik Kjell, vd Husman Hagberg. BILD: Husman Hagberg

– Att vara en av tre återstående kandidater känns naturligtvis både roligt och hedrande. Det är ett kvitto på att vi gör väldigt mycket som är rätt när vi fortsätter att ta marknadsandelar inom ett tufft och konkurrensutsatt affärsområde, säger Fredrik Kjell, vd på Husman Hagberg, i ett uttalande.

Svenska Franchiseföreningen skriver i ett pressmeddelande att ”Husman Hagberg har med en tydlig och uppskattad affärsmodell, till både marknaden och till franchisetagare, vuxit snabbt de senaste åren och har i dag 103 kontor runtom i Sverige samt sex kontor i Spanien”.

– De utvalda franchiseföretagen har påverkats på helt olika sätt av det senaste årets pandemi. Gemensamt är att de har varit snabba med att ställa om sin verksamhet och anpassa sig till de nya marknadsförutsättningarna på ett imponerande sätt, säger Johan Martinsson, vd på Svenska Franchiseföreningen.

Husman Hagberg har att konkurrera med restaurangkedjan Grekiska grill & bar och jakt- och fiskespecialisten Jaktia.

Galan äger rum på Grand Hotel 15 oktober och blir i år ett fysiskt evenemang igen.