På torsdagkvällen ägde så Guldhemmet äntligen rum på Nobis Hotel i Stockholm. Kvällen bjöd på allt från gosskör till ballongregn och inte minst anledningen till att vi alla var där – prisutdelning.

Kvällen inleddes med att de runt 350 gästerna placerades ut i sina respektive rum. Sedan öppnades scenen med en gosskör och att konferencieren Per Lernström, känd från teve, presenterades.

Han i sin tur bjöd upp arrangören Hemnets vd Cecilia Beck-Friis som begick premiär efter att ha suttit hemma i karantän förra galan.

BILD: Hemnet

Därpå inleddes middagen och den första prisutdelningen: Årets husmäklare. Vann gjorde en mycket glad Martin Drotz på Svensk fastighetsförmedling i Linköping.

Martin Drotz, Svensk Fastighetsförmedling. BILD: Hemnet

– Det känns som att stå i målfållan efter att ha vunnit SM-guld, sa han efter vinsten.

Daniel Adelsson, Bjurfors Mölndal. BILD: Hemnet

Sedan korades Årets lägenhetsmäklare som, likt förra årets gala, blev Daniel Adelsson från Bjurfors i Mölndal. Han var en av få som fick ta emot sitt pris på scenen, majoriteten av de övriga fick firas på sina respektive rum.

Ölandsmäklaren. BILD: Hemnet

Årets prestation för mäklarföretag gick till Ölandsmäklaren, som hänvisade sin vinst till ”ett otroligt engagemang och hårt arbete”.

Notar. BILD: Hemnet

En till som fick pris för andra året i rad var Notar som blev Årets mäklarkedja. Den glada vd:n Pasha Sabouri konstaterade i ett jublande rum att för att bli det måste man ”sälja jättemycket och jobba som fan”.

Richard Lagerling. BILD: Hemnet

Årets toppmäklare blev till ingens förvåning Richard Lagerling, som sålt 97 objekt till en summa av hisnande 1,58 miljarder kronor. Han hänvisade dock ödmjukt till att det krävs ett fantastiskt team bakom det hela.

Därefter var det dags för juryns priser, vilka presenterades av jurymedlemmarna Kajsa Hessel, ordförande för Byggcheferna, och Mäklarsamfundets avgående vd Björn Wellhagen.

Bright Living. BILD: Hemnet

Först ut var Årets bostadsprojekt som togs hem av Bright Living för brf Notuddsparken. De var hemskt glada över erkännandet ”att någon har sett oss”.

Riksbyggen. BILD: Hemnet

Med motiveringen att de lyckats skapa engagemang i hållbarhet och tagit ansvar blev Riksbyggen Årets bostadsutvecklare.

Alexandra Uhrberg från Pontuz Löfgren. BILD: Hemnet

Årets mäklarassistent blev Alexandra Uhrberg på Pontuz Löfgren, som själv trodde att det var för att hon gör det lilla extra.

Fanny Hammarström, Hemny. BILD: Hemnet

Den som kammade hem priset för Årets stjärnskott är redan bekant för Mäklarvärldens läsare – Fanny Hammarström som, eftersom hon är ensam på sitt Hemny, fick fira med sin man (som ”gömde sig i hörnet”) och ett annat gäng på rummet.

HSB. BILD: Hemnet

Nästa pris gick till HSB Dela för Årets innovation. Motiveringen löd att de tagit sig an en stor utmaning, den för unga, och marknadschefen André Johansson menade att de genom idén tagit rollen som den rika föräldern.

Pia-Lotta Svensson, Fastighetsbyrån. BILD: Hemnet

Årets mäklarpersonlighet blev Fastighetsbyråns Pia-Lotta Svensson. På frågan om hur hon hinner med allt svarade hon ”brinner man så funkar det”.

Sedan var det dags för de två sista priserna: Årets mäklarkontor, där ett går till ett företag med en till tio anställda, och det andra till ett företag med fler än tio anställda.

Ny Vy Mäklare. BILD: Hemnet

Det förstnämnda togs hem av Göteborgsbaserade Ny Vy Mäklare, och det senare gick till Pontuz Löfgren som därmed krattade åt sig det andra priset för kvällen.

Pontuz Löfgren-gänget. BILD: Hemnet

– Vi har fokuserat på att utveckla människor istället för säljare, kommenterade Pontuz Löfgren själv framgången från ett firande hotellrum.

Därmed var alla priser utdelade och någon efterfest blev det inte på grund av kvarvarande restriktioner, men det blev i alla fall en sprudlande avslutning med musik och ett klassiskt ballongregn.

Mäklarvärlden önskar ett stort grattis till alla vinnare, och på återseende nästa år.