Nils Lagerlöf är franchisetagare på HusmanHagberg i Uppsala och har lång erfarenhet av att bygga framgång hos både kontor, medarbetare och sig själv. Han har tidigare drivit fyra kontor och lyckats vända företag från olönsamma till lönsamma – tack vare en särskild strategi.

Vad är det för strategi och vad är hans framgångsrecept? Det har vi tagit reda på.

Vad har du gjort under din karriär?

– Innan jag anslöt mig till HusmanHagberg för några månader sedan, jobbade jag i en annan mäklarkedja där jag drev fyra franchisekontor samtidigt. Jag var även försäljningschef i den kedjan och fick då jobba centralt.

– Sen har jag även testat att bygga upp ett byggföretag. Det var kul att köra något helt eget, men jag återgick till franchisekonceptet och tog då över HusmanHagberg i Uppsala. Och det har jag inte ångrat.

Du har jobbat i flera kedjor genom åren. Varför blev det just HusmanHagberg nu?

– Det var en vald strategi. HusmanHagberg har mycket kunskap och verktyg för att lyckas som mäklare, samtidigt som man värdesätter sin personal och har bra värderingar – äkta passionerade vinnare. Det kanske är därför jag bara har hört gott om kedjan.

– Huvudkontoret jobbar också mycket med att driva varumärket framåt och det är viktigt för mig. Jag vill kunna göra bra affärer både nu och på lång sikt.

Hur gör du för att skapa en framgångsrik verksamhet?

– Teamet är det starkaste verktyget. Jag har vänt många företag från olönsamma till lönsamma genom att jobba med just människorna. Vi är alla olika individer och det är viktigt att vi tar vara på individuella egenheter. Därför är mitt ledarskap fokuserat på att hitta ett ramverk för hela gruppen, men utan att ta bort det personliga hos varje individ.

– Det är också viktigt att ha en grund att stå på, ett varumärke som är rekorderligt och jobbar framåt, och som driver frågor centralt. Då kan du i stället fokusera på din verksamhet och lokala marknad.

Vilka är dina bästa tips för framgång?

  • Hitta vad just du behöver jobba med. Vi har alla olika styrkor och svagheter, så hitta vilka dina är och se var du kan göra förbättringar.
  • Var framåtlutad och hungrig. Vi jobbar i en säljorganisation.
  • Fyll på med kunskap.
  • Var ärlig mot allt och alla.

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Kontakta rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88