Om en dryg månad slår Bjurfors upp dörrarna till sitt nya kontor i Vemdalen, mitt på Skalets torg.
Det blir det tredje kontoret i Jämtland när de nu vill stärka sin närvaro i fjällen.

Bjurfors gäng i Vemdalen. BILD: Bjurfors

– Vi har gästspelat i Vemdalen i tre år men nu är det på riktigt, säger Joakim Westerlind Wiklund, franchisetagare, i en kommentar.

Han menar att det är en självklarhet att de ska vara en del av ortens utveckling.

– Just nu är det mycket på gång i Vemdalen överlag – det finns mycket mark och vi vill växa tillsammans med det lokala näringslivet.

De har satsat extra på lokalen för att ge medarbetarna de bästa förutsättningarna att trivas, och så att kunderna ska känna det som att komma hem till någon.

– Man ska vilja komma in till oss och ta en kaffe utan att ha ett ärende. Som mäklare i dag har man en rådgivande roll och vi vill inbjuda till att de ska kunna komma in och bolla alla typer av beslut under boendekarriären – inte bara försäljningsrelaterade frågor, säger Joakim Westerlind Wiklund.

Bjurfors vd Fredrik Kullman är nöjd med den nya etableringen.

– Vi har under många år sålt premiumbostäder i både Åre och Sälen, vår öppning i Vemdalen innebär att vi nu lägger ytterligare en pusselbit för att bli heltäckande i fjällen. I framtiden ser jag gärna ett koncept växa fram på hemsidan där vi kan erbjuda ”Fjällbostäder”, men än har vi en bit kvar.

De som öppnar kontoret tillsammans med Joakim Westerlind Wiklund är återvändande Andreas Palmqvist och mäklarstudenten Lina Axner som parallellt med studierna blir assistent på kontoret.