Jenny Persson, chefredaktör.

I förra numret efterfrågade André Nilsson, Mäklarsamfundets näringspolitiske expert, startlån för förstagångsköpare och ett subventionerat bosparande. För att underlätta för de som i dag vill köpa sitt första boende.

I nya numret har vi fått en intervju med Sveriges nya bostadsminister, Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi. Ministern håller med om att det finns mycket att göra för att underlätta insteget på bostadsmarknaden. Man utreder just nu bland annat hur ett startlån för förstagångsköpare skulle kunna se ut. Stenevi ser flera områden som behöver ses över, läs mer om det i papperstidningen.

Vi kikar även på vilka trender som branschen nu ser tar fart och vilka trender som lever vidare. Experter menar att det våras för mysigt, önskan efter fler kvadrat och höga krav på digitala lösningar när det kommer till material, och visningar är något som kunderna kommer att hålla kvar i även efter pandemin spår många.

Vi hoppas numret bjuder på inspirerande läsning och önskar läsare, annonsörer och samarbetspartners en härlig sommar! Nästa nummer av papperstidningen kommer 17 september. Som vanligt finns vi under tiden på webben, sociala medier och i nyhetsbrevet.

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.