En ampel för katten? Ett hallbord för hunden? Ja, i alla fall om Svensk Fastighetsförmedling får bestämma.
De gav i uppdrag till designern/hundägaren Lisa Hilland och stylisten/kattägaren Mimmi Staaf att göra något åt alla fula husdjursmöbler.

Kattampel. BILD: Skärmdump från Svensk Fastighetsförmedling

2020 ökade antalet nyregistrerade hundar i Sverige nästan elva procent, den största ökningen på tjugo år – en effekt av pandemin. Samtidigt har många tagit på sig hemmafixarbältet.

Det finns alltså ingen anledning att de stackars djuren allena ska behöva stå ut med plastbäddar och hafsiga klätterställningar.

– Jag har länge funderat på varför husdjursinredning ser ut som den gör då vi vill att all annan inredning ska vara vacker, hållbar och av hög kvalitet. När Svensk Fastighetsförmedling föreslog utmaningen kändes det därför som att de slog huvudet på spiken, säger Lisa Hilland i en kommentar.

Hundbord. BILD: Skärmdump från Svensk Fastighetsförmedling

Mimmi Staaf menar att hennes katt Saffran älskar sin nya inredning.

– När den här utmaningen landade i mitt knä kände jag bara yes, vad kul att få göra något helt nytt för en ofta bortglömd målgrupp. Att nu få dela med mig av mina DIY-guider och tips känns jättekul och jag hoppas verkligen att mina idéer kan inspirera andra, säger hon.

Läs mer och se fler bilder här.

Som varandes journalist i över 20 år är jag i jämförelse färsk i mäklarbranschen - sedan hösten 2018 är nöjet att arbeta med Mäklarvärldens webb mitt. Det finns alltså mycket kvar att lära. Jag får dock hela tiden nya insikter i den fascinerande, och ibland frustrerande, bostadsbransch som alltid är i rörelse.