Josefine Schöön började sin mäklarkarriär på HusmanHagberg för tre år sedan, och vann pris för Årets Rookie i Stockholm sitt första år. Idag är hon en av kedjans bästsäljande mäklare och har dessutom klivit in som franchisetagare på HusmanHagberg Södermalm/Gamla Stan.

Hur når man framgång så snabbt som ny mäklare, och framför allt – hur kommer man i gång?

Hur kommer man i gång som ny mäklare?

– Mycket handlar om inställningen. Det är självklart jobbigt att komma i gång som ny mäklare, men försök att inte se det som något jobbigt. Det är värt att göra det hårda jobbet i början när man inte har så mycket annat som måste göras, så ta vara på tiden.

– Jag ringde otroligt mycket kallt när jag var ny mäklare, och la under ringtimmarna fullt fokus på det. Sen hade jag en lista med tre kolumner som jag drog streck på, för att se hur det hade gått:

      1. Hur många lyft.
      2. Hur många svar.
      3. Hur många bokade samtal.

– Ibland känns det som att man bara ringer och att det inte ger något, men genom att rita upp resultatet så här, ser man både att man har varit produktiv och att det faktiskt har gett något. På 50 samtal har man kanske ändå bokat in några möten.

Ringer du mycket kallt fortfarande?

– Nej, inte i samma utsträckning. De timmar jag la ner på kallsamtal i början har resulterat i kunder som återkopplat senare när det blivit aktuellt. Många av mina nuvarande uppdrag kommer faktiskt från tidigare kallsamtal, så det är värt att göra jobbet.

Gör kedjan något för att hjälpa en att komma i gång?

– Ja! HusmanHagberg fokuserar väldigt mycket på att lyfta rookies (nya mäklare) både genom prisutdelningar, interna utbildningar och ringstugor. Det gör såklart att man blir peppad och satsar stenhårt på att hamna på prispallen.

Hur är det att jobba på HusmanHagberg?

– Helt fantastiskt. Mina kollegor har blivit mina bästa vänner och varje gång man kommer till jobbet får man en så härlig känsla! Sen är det såklart kul att vi fortsätter växa och ta marknadsandelar. Våra värdeord är ”äkta passionerade vinnare” och det lever vi verkligen efter.

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Kontakta rekryteringschef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88