De livestreamade bostadsvisningarna är här för att stanna.
Det är i alla fall Fastighetsbyråns mäklare övertygade om enligt en ny undersökning i Mäklarpanelen.

Jesper Täktblad. BILD: Fastighetsbyrån

Där svarade 63 procent ”ja, definitivt” på frågan om de trodde att streamarna skulle leva vidare efter pandemin, och 34 procent ”i viss utsträckning”. Bara två procent svarade nej.

De upplever också att responsen från spekulanterna är positiv, 38 procent, eller mycket positiv, 44 procent. En ynka procent har upplevt responsen som negativ.

Streamarna tog fart under hösten när Fastighetsbyrån lanserade ett eget digitalt verktyg. Sedan dess har över 4000 streamvisningar ägt rum, och sju av tio mäklare på byrån har gjort dem. En av dem är Jesper Täktblad på Kungsholmskontoret som genomfört ett femtiotal med positiv respons.

– Spekulanterna uppskattar att det är säkert ur coronaperspektiv, och det spar tid för pendlare och de som bor på annan ort. De upplever även att de får en bra bild av bostaden och uppskattar att det känns personligt. Säljarna märker också att det är många fler som ser bostaden med de digitala visningarna, säger han i en kommentar.

Också mäklarna själva ser fördelar med dessa visningar – nästan åtta av tio är positiva eller mycket positiva.

– För mig är det enorma fördelar. De spar mycket tid, jag som mäklare sticker ut och kunderna lär känna mig mer. Kontaktuppgifter till alla som anmält sig läggs in i vårt system så att jag enkelt kan följa upp, säger Jesper Täktblad.