Blott 24 år gammal, registrerad mäklare sedan 2019, har Fanny Hammarström startat egna byrån Hemny.
Redan som ung ville hon ha företag någon gång, och efter att ha undrat hur det skulle gå ifall man gjorde mäkleri på hennes sätt ville hon testa.
Och nu är hon nominerad till Årets stjärnskott på Guldhemmet.

Fanny Hammarström beskriver sig som en ödmjuk och relationsfokuserad person, vilket är en av anledningarna till att hon ville starta eget så snabbt.

– Jag saknade det lite i mäklarbranschen att man verkligen ger sin tid och söker sig till varje enskild kund. Man kommer ju in i ett ganska stort skede i livet oavsett anledning så jag brinner för det här med att skapa goda relationer, och det har visat sig vara positivt för mitt företag, säger hon.

Det finns dock en tävlingsmänniska även i henne, som i de flesta mäklare. Dock kanske det inte syns utåt.

– Nej jag tävlar främst med mig själv för att bli bättre. Efter varje intagsmöte tänker jag hur jag kan bli bättre och ibland ”vad tusan gjorde jag nu” och kan nog vara ganska hård mot mig själv.

Vad fick dig att vilja bli mäklare?
– Från början läste jag civilekonomi i fyra år och då fick jag sommarjobb som assistent på en mäklarfirma. Redan innan det hade jag tyckt att både fastigheter och mäklaryrket verkar roligt för att det är så varierat – inte bara kontorsjobb och inte bara sälj utan det bästa av båda. I sjuan praktiserade jag på HSB så någonstans har tankarna alltid funnits där. Och sen ville jag ha företag, har alltid tyckt att det är intressant att bygga bolag. Inriktningen på civilekonomprogrammet var just företagsstyrning så kombinationen är rolig, säger Fanny Hammarström.

Mäklarutbildningen var ett påbyggnadsår för byggprogrammet på Högskolan i Halmstad som hon läste parallellt med sitt sista år på civilekonomen, så att hon blev klar med båda samtidigt. Särskilt mycket annat har hon inte hunnit med, utöver sommarjobbet som assistent då och lite bokföring för andra företag.

– Men det är inte så att jag har varit säljare någon annanstans.

Driften att starta eget kom tidigt som uppvuxen i en företagarfamilj.

– Då visste jag inte riktigt inom vad. Men min pappa hade åkeri så jag var med honom och såg hur han drev sitt, så jag har sett vad det innebär. Det är klart att det har pendlat lite, men landade i civilekonomi just för att lära mig vad som krävs för att driva ett bolag och ha en stabil grund att stå på. Sen var det inte självklart att det skulle bli egen firma så snabbt men det var dit vägen ledde.

Hur många är ni på Hemny, det ser ut att vara bara du än så länge?
– Det stämmer. Ibland har jag lite hjälp av min man när jag bär möbler och så, eftersom det ingår i mitt koncept att jag stylar också och vi inte har någon stylist på orten. Det är skillnaden mot storstäderna. En liten styling ingår i grundpriset, men sen kan man köpa till en större.

Och nu är du nominerad till Årets stjärnskott på Guldhemmet – varför det tror du?
– Ja… det är jättekul och jättesvårt att svara på. Men kanske sticker jag ut lite från andra, dels för att jag är ganska ung och har startat eget utan franchise bakom mig för att istället driva mitt eget varumärke. Dels hoppas jag givetvis att det beror på mina prestationer, vad jag sålt och omdömen jag fått från kunder som sålt och köpt med mig. Så kanske en blandning av det som lett till nomineringen.

Fanny Hammarström startade Hemny i oktober och har alltså mäklat i egen regi i drygt ett halvår. Innan det var hon på andra mäklarfirmor vilket hon säger var jätteviktigt särskilt medan hon studerade.

– Då kan man förankra det man lär sig i skolan och se hur andra jobbar, vilket absolut är betydelsefullt. Av det får man både tips och idéer, och för mig blev det många tankar om hur man jobbar, jaha man gör så här men vad händer om man gör så här istället?

Hon menar att det på en mindre ort gärna blir så att man jobbar som man alltid jobbat och att det ibland kan vara svårt att komma in som ny med idéer om hur man kan utveckla verksamheten.

– Jag kikade på allt det här man har i storstäderna – styling, sociala medier, spekulantregister och så vidare. Så jag ville testa hur det skulle funka med mina egna idéer. Man vet ju inte hur det ska gå när man kastar sig ut och det var inte så att jag hade någon jättestor kundbas att luta mig mot, så det har varit hårt jobb och många kalla samtal. Men jag har både fått förtroende och fått sälja mer än jag vågat hoppas på så här snart.

Ser du dig själv som eventuell arbetsgivare?
– Inte omöjligt. Det hade varit jättekul att kunna komma dit och för tillväxt krävs det ju i princip – som mäklare har man bara 24 timmar om dygnet och en förutsättning för att växa är att vara någon till. Sen är jag inte där riktigt än, men tankarna finns med i den långsiktiga planeringen.

Vilken typ av arbetsgivare skulle du vara?
– Om jag ser till mig själv tycker jag att en viktig del är att vara pushande och motiverande, men ändå inte för mycket. Det är olika med olika människor, själv sätter jag så hög press på mig att jag inte behöver ytterligare från arbetsgivare och många mäklare är likadana. Branschen som sådan är ofta provisionsbaserad och redan där finns pressen att leverera. Viktigare är att skapa förutsättningar för att de anställda ska kunna växa och ge tid till kunden. Sen vill jag skapa gemenskap för att få en bra teamkänsla, att man jobbar med varandra och inte som motståndare.

Hur betalar du dig själv?
– Jag kör fast lön och sen försöker jag investera så mycket jag kan i bolaget så att det ska kunna växa och få en stadig position på marknaden. Så här i början är det ingen jättelön men det är så att jag klarar mig.

Hur mycket?
– Det har varierat lite beroende på månad men jag försöker ligga mellan 20 och 30 tusen i månaden.

Som nästan alla andra mäklare blir Fanny Hammarström lite svävande när det kommer till frågan om hur mycket hon jobbar, eftersom hon gör det hela tiden.

– Man svarar på mejl i farten, lägger ut något på insta, sådana saker. Men om man slår samman det blir det kanske 60-70 timmar i veckan.

Hur går det här ihop med fritid och livet i övrigt?
– Jag tror att det skiljer sig en del här i Nybro och Emmaboda från storstäderna. Söndagsvisningarna är inte heliga till exempel, eftersom vi har många fabriker där folk jobbar skift så då får man anpassa och köra lunchvisningar och kvällsvisningar. Just nu blir det mer när vi tar ett visningssällskap i taget, då får man visa när de kan. Men jag hinner absolut stå i trädgården, ska man orka och det ska vara hållbart måste man prioritera avkoppling och återhämtning. Annars kan man inte ge energi till kunderna. Det gäller att jobba effektivt när man jobbar och inte fastna i sociala medier eller liknande.

Dessutom är kunderna bra på att respektera att det är kväll eller helg, lägger hon till.

– Sen är jag sådan att jag blir mer stressad av obesvarade mejl, så då svarar jag av dem så att jag kan koppla bort dem sen. Det blir ju mitt eget ansvar hur jag sköter den biten.

Var säljer du mest?
– Nu har jag haft fokus på Nybro och Emmaboda, och det är också där jag har sålt hitintills. Det blir väl fyra-fem mil jag sträcker mig, längre brukar det inte bli för jag vill känna att jag kan marknaden jag jobbar med och det blir betydligt enklare att jobba i samma kundkrets. Så jag har valt att försöka avgränsa det där.

Hur ser konkurrensen ut för dig?
– Vi har flera av de större firmorna och ett par lokala aktörer med egna ganska starka varumärken i både Nybro och Emmaboda. Men om man har något att erbjuda som inte andra har kan man nå en kundkrets ändå.

Händer det att du tipsar andra om det är något du inte själv hinner med?
– Alltså det där är något jag har haft lite funderingar om. Än så länge är det inget problem men jag vill ju kunna ge fullt fokus till de försäljningar jag har igång, så det ärligaste är att be kunden vänta. Jag vill inte hamna i att jag inte hinner återkoppla eller att de får jaga mig, utan vill alltid tala om all ny info på en gång. Och om de inte vill vänta rekommenderar jag andra som är duktiga… men ser ju helst att de får hjälp av mig så klart.

Det närmaste året hoppas Fanny Hammarström att fortsätta i samma tempo som det senaste halvåret, få förtroendet att sälja fler bostäder och fortsätta att jobba med kundvård.

– Jag tycker verkligen att det är väldigt roligt och givande, och det ger också fler affärer.

Och framtiden i övrigt?
– Den kommande tioårsperioden hoppas jag att vi är någon eller några till på Hemny, det hade varit väldigt roligt. Sen hoppas jag att vi snart kan börja ses som tidigare för jag har många idéer om roliga aktiviteter där man får träffa kunder på ett annat sätt än att bara sälja/köpa bostad. Gärna så fort det bara går.

FAKTA

Namn: Fanny Hammarström

Ålder: 24

Bor: Nybro

Familj: Maken Gustav

Arbetsplats: Hemny fastighetsförmedling, grundare och ägare

År som mäklare: Fick registreringen 2019

Det här gör jag på fritiden: Gillar att pyssla hemma och i trädgården och försöker få till lite träning också. Nu kan man ju inte umgås med familj och vänner så mycket, så det längtar jag efter.