Mäklarvärldens experter svarar på läsarnas frågor – mejla din fråga till experterna@maklarvarlden.se.

”Hur kan tekniken hjälpa mig att hålla mig à jour med det senaste inom juridiken?”

Som för de flesta just nu är tekniken en hygienfaktor för verksamheten – i och med att mer eller mindre samtliga möten sker via video/digitalt. I övrigt har tekniken fått alla inom min yrkeskategori att bli mer eller mindre papperslösa. Jag arbetar dagligen med sökfunktioner och omvärldsbevakning i Google och Juno; Juno är ett digitalt verktyg med allt juridiskt material du kan behöva samlat på ett ställe. Där finns allt jag kan tänkas behöva som lagtext, litteratur, lagkommentarer och rättsfall.

Ett tips när du arbetar med Juno är att läsa kommentarerna till lagrummen, samt hänvisningar till förarbeten. Du behöver inte slå i böcker längre och sparar tid och du kan lättare dela informationen med kollegerna. Omvärldsbevakningen är så enormt mycket mer omfattande nu, samtidigt som du kan begränsa dig genom att lära dig hur sökfunktionen fungerar.

Så mitt tips för dagen är att lär dig allt om inställningarna. Det kan låta trist/banalt men gör att du lätt hänger med i ditt rättsområde.

Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet

– Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet