Kommane bostäder till Bohusgatan. BILD: Balder

Fastighetsutvecklaren Balder ska bygga 326 nya bostadsrätter vid Heden i Göteborg, en plats som inte sett ett nybygge på tjugo år. Bland annat ingår två torn om 15 respektive 19 våningar och utsikten lär bli hänförande.

Uppdraget att förmedla lägenheterna gick till Bjurfors nyproduktion i staden, och försäljningschefen Regina Svantesson säger i ett uttalande att det känns roligt och inspirerande.

– Det är sällan man får chansen att köpa något nyproducerat i Göteborgs innersta kärna.

Potentiell utsikt. BILD: Balder

Christian Nygård, fastighetsutvecklare på Balder, menar att efterfrågan på nybyggda bostäder i centralt läge är mycket större än utbudet.

– Göteborg växer årligen med nästan 10 000 invånare. Det byggs för lite, helt enkelt. Här får äntligen nya och gamla göteborgare en sällsynt chans att bosätta sig mitt i hjärtat av vår stad, säger han i en kommentar.

Ett krav på att fasaderna ska passa in i omkringliggande arkitektur har gjort att de nya husen influerats av 1920-talet, i modern tappning.

På måndag släpper Bjurfors de första 93 lägenheterna till försäljning, och de beräknas stå klara för inflytt vintern 23/24.