BILD: Roselyn Tirado

Nu i april inleder Mohv ett samarbete med juristbyrån Verahill Familjejuridik för att ge branschöverskridande hjälp i olika situationer.

– En bostadsaffär är ett stort ekonomiskt beslut och ofta påverkas även den juridiska biten. Samarbetet med Verahill ger våra kunder bra koll på både sin situation och ekonomi och det känns fint att kunna erbjuda en helhetslösning, säger Erica Berg, försäljningschef på Mohv, i ett uttalande.

Erica Berg

Det kan till exempel handla om att behöva skriva ett samboavtal, ett testamente, eller att hantera ett dödsbo.

– Mohvs kunder får 20 minuters kostnadsfri och personlig rådgivning hos en av våra jurister. Fler borde prata med oss i förebyggande syfte. Många tror att man ska anlita en jurist först när något hänt, men har man koll redan innan så slipper man oväntade överraskningar, säger Therese Häägg, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Verahill.

Erica Berg säger att de som mäklare möter människor som förlorat en nära anhörig.

– När de kommer till oss för en värdering av huset eller lägenheten kan vi nu erbjuda något mer. Att få en kostnadsfri konsultation med en jurist ger våra kunder extra trygghet.