Hemnet börsnoteras, informerade bolaget i dag. Aktierna är de befintliga och kommer att erbjudas av säljande ägare.

Cecilia Beck-Friis, vd. BILD: Hemnet

I offentliggörandet meddelas att det kommer att utgöra ”ett viktigt steg i [Hemnets] fortsatta utveckling” som kan leda till ökat engagemang från kunder, affärspartners och anställda.

– Jag är stolt över att kunna tillkännage vår avsikt att notera Hemnet på Nasdaq Stockholm. Hemnet har utvecklats till ett win-win-koncept för hela bostadsmarknaden genom att skapa den bästa möjliga upplevelsen och produkten för våra besökare och affärspartner. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på vår starka grund, säger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis i en kommentar.

Erbjudandet kommer att gå ut till allmänheten i Sverige och investerare både här och utomlands. Hemnets anställda får förtur, och dessutom kan registrerade fastighetsmäklare komma att ”beaktas särskilt vid tilldelningen”.

– Det är en lite för tidig fråga. Vi får återkomma till detaljerna om säljarna när prospektet publiceras och processen kommit lite längre. Vi har under de senaste åren arbetat med att förbereda bolaget för att uppfylla de krav som finns i en noterad miljö och nu har vi nått ett skede där börsen är ett naturligt och viktigt nästa steg, säger Cecilia Beck-Friis till Dagens Industri.

Tidningen har också uppgifter om att Hemnets ambition är att värderas till tio miljarder kronor, något som inte bekräftas.

Börsintroduktionen väntas slutföras under detta andra kvartal, kanske redan nu i april.

Läs hela offentliggörandet här.

Maria Forsström
Som varandes journalist i över 20 år är jag i jämförelse färsk i mäklarbranschen - sedan hösten 2018 är nöjet att arbeta med Mäklarvärldens webb mitt. Det finns alltså mycket kvar att lära. Jag får dock hela tiden nya insikter i den fascinerande, och ibland frustrerande, bostadsbransch som alltid är i rörelse.