…som fick 100 flaskor champagne efter en förmedling.

Rune Granlund med team och säljaren (samt champagneleverantören) Jan. BILD: Erik Olsson

Vad sålde du egentligen, ett slott?
– Jag sålde faktiskt det dyraste huset jag någonsin sålt samma vecka, så alla trodde att det var därför, men det var det inte. Det här var en fyra i Bromma, på Bergslagsvägen. Grannen där hade sålt en i princip identisk lägenhet och fått 4,8 miljoner för den, men här fick vi 5,55 miljoner.

Berätta vad som hände!
– Han var så himla nöjd och sa att han ville göra något roligt för att verkligen visa det för hela teamet. För det var ju inte bara jag utan min mäklarkollega Jenny Plöjing och koordinator Louise också, så han ville hylla teamarbetet. Jag hade hört det viskas i korridoren om en överraskning eftersom han tagit kontakt med vår kontorschef, så vi blev nedkallade och så stod han där med två ballonger och hundra flaskor champagne.

Så behöll du allt själv, eller?
– Haha nej. Vi lade ett mejl till hela kontoret att framgång ska firas ihop, det nås inte utan de resterande, så ”om ni vill ha en flaska att dricka i påsk, kom och hämta”. Så då gjorde de det. En kollega sa att han aldrig tidigare varit med om att ett, någon fått hundra flaskor champagne och två, att mäklare delar med sig.

Har du varit med om något liknande själv tidigare?
– Inte ens i närheten, kan jag säga. Men det var väldigt kul, också det att säljaren och jag klickade väldigt bra från dag ett. Han är ordningsam av sig och åkte för att titta på mig på en annan visning innan han bestämde sig, för att se om jag var lika bra som på mötet. Det stod mellan mig och fyra-fem andra mäklare.

Hur ska du toppa det här nu då?
– Ja du… då får vi väl hoppas att en granne till ringer, vi får ännu mer betalt och sen två hundra flaskor nästa gång.