Bunkeflostrand. BILD: Malmö stad

I veckan fattade Malmö stad beslut om 700 nya bostäder till Bunkeflostrand och Limhamn.

Särskilt Bunkeflostrand pekas ut som ett område där befolkningen ökar som mest, så nu planeras där ett helt nytt bostadsområde. Det ska bli 550 bostäder varav 240 småhus och 310 lägenheter, plus 40 enbostadshus som kedje- eller radhus. Dessutom naturligtvis service som vårdcentral, förskola och parker.

Samtidigt får Limhamn 113 nya bostäder i området runt Cementen, varav sju är stadsradhus som ska spegla områdets karaktär.

– I Malmö ska det finnas plats för alla, i alla livets faser. Med planerna för Bunkeflostrand och Limhamn skapas nya småskaliga områden med villor och radhus som kan ge barnfamiljer den typ av boende som många längtar efter, säger Sofia Hedén (S), Malmö stads stadsbyggnadsnämnds ordförande, i en kommentar.