I förra årets sista Mäklarvärlden berättade Jesper Rindmo att han nyligen sadlat om till mäklare och var ny på Våningen & Villan. Han berättade också att han var idrottskille. Mäklarvärlden tog ett snack med honom.

Mäklaren och fotbollsspelaren Jesper Rindmo i en match mot svenska mästarna Malmö FF. BILD: Christoffer Borg Mattisson

Hej Jesper! Hur går det? Vad har du för affärer på gång?

Hej! Jag började mäkla i november 2020, sålde en lägenhet på förhand nu i veckan och släpper ut två lägenheter på marknaden i kommande vecka. Sen har jag tre stycken, vi kör off market just nu. Så sammanfattningsvis har jag nu fem affärer som ska slutföras i februari. 

Har kollegorna tagit väl hand om dig? 

Absolut. Jag trivs otroligt bra med mina kollegor. Vi blandar mäkleri i högt tempo med att skratta mycket tillsammans. Alla är väldigt hjälpsamma med egentligen vad det än handlar om. När det finns frågor så finns det alltid svar och tillvägagångssätt som diskuteras flitigt. 

Var i Sverige ligger kontoret och var bor du?

Jag har mitt skrivbord på Våningen & Villans huvudkontor i Malmö. Här sitter vi mäklare bland annat med kundsupporten samt marknadsavdelningen som man dagligen kan bolla tankar och idéer med. Jag själv bor i en bostadsförening i Rörsjöstaden som ligger i den äldre delen av centrala Malmö. Här har jag bott sedan några år tillbaka och trivs superbra. Här finns det pampiga byggnader från sekelskiftet, parker, en väldigt fin allé och stora karaktäristiska innergårdar. 

Jesper Rindmo på visning. BILD: Dardan Maloku

Du sadlade nyligen om till mäklare. Vad gjorde du innan?

Stora delar att mitt liv har handlat om idrott och träning. Allt från handboll, golf, tennis och fotboll. Just fotboll är väl det jag lagt största delen av min tid till. Här har jag varit privilegierad på så vis att det kunnat vara mitt arbete. Jag har dessutom jobbat vid sidan om detta. Jag har bland annat jobbat med en mycket god vän och hans trädgårdsföretag, både med försäljning samt i ren arbetskraft. Jag har också jobbat som butikssäljare i en klädbutik under samma period. Så sammanfattningsvis har jag egentligen alltid haft mycket på agendan. Där långa dagar präglats av mycket kundmöten, högpresterande arbetsuppgifter och en ständig strävan efter att prestera.

Varför just mäklare – och känns det som att du valt rätt yrke?

Att vara fastighetsmäklare är någonting som alltid intresserat mig. Jag är en väldigt stor tävlingsmänniska, jag älskar att prestera på en hög nivå. I kombination med detta gillar jag verkligen kundmötet som vi mäklare dagligen har med olika typer av kunder. Där handlar det väldigt mycket om förtroende inför en stor och viktig händelse av ens liv som det ändå är att sälja eller köpa en bostad. Jag känner verkligen att jag hamnat inom rätt bransch. Jag tycker det är så roligt att det inte alls känns som ett arbete, utan mer som en livsstil för mig. 

Du är idrottskille och spelar fotboll på elitnivå. Berätta lite om det och om du har nån hjälp av detta när du mäklar?

Precis, som jag sa tidigare i intervjun så har idrott och prestation präglat mig livet igenom. Jag kan se många fördelar och liknelser mellan att spela fotboll och att mäkla. Dels att det är två saker jag tycker är otroligt roligt men också att man kan knyta mycket kontakter genom båda sakerna. Man får också träffa mycket människor i olika situationer som ger mig en stor kunskap och mycket erfarenhet som i sin tur gör att jag kan bemöta flera olika typer av människor i olika typer av situationer. Livet består mycket av händelser och känslor som styr oss till varför vi gör som vi gör vid olika tillfällen.

Hur funkar det att mäkla med tanke på pandemin?

– Jag tycker det funkar bra. Det är såklart inte optimalt men samtidigt vet alla i samhället att alla måste ta sitt ansvar för att minska smittspridningen. Största skillnaden som jag ser är att det blir extra mycket privatvisningar och längre visningar generellt. Detta för att vi inte ska samla för mycket folk på samma plats men också för att alla ska kunna känna sig trygga och känna sig sedda av mig som fastighetsmäklare.

Och funkar det att som mäklare vara lika mycket på både köparens och säljarens sida? 

– Det är en intressant fråga. Jag blir ju anlitad av min säljare för att genomföra en så fördelaktig försäljning som möjligt både ur ekonomiska aspekter men också ur känslomässiga samt rent generella aspekter. Men samtidigt ska jag vara en mellanhand mellan köpare och säljare där jag har ett ansvar för att knyta ihop varje affär där båda parterna är nöjda.

Kan du tänka dig att ställa en fråga till … dig själv. Och svara på den.

Oj, svårt! Men kanske ”vad gör du när du inte tränar eller mäklar?” Då värdesätter att umgås med vänner och familj, som betyder väldigt mycket för mig. Vi hjälps åt mycket med olika saker och situationer som uppkommer. Det är verkligen ett sätt för mig att koppla av att veta att dessa människorna mår bra. 

Då är vi klara. Nej, just det. Nu höll jag på att glömma det viktigaste. Kan du berätta för mig hur man fixar en bra sjöutsikt – och vad du ska göra när du svarat klart på alla frågor här?

En bra sjöutsikt, eller havsutsikt är något som många människor drömmer om. I Skåne har vi bland annat en väldigt uppskattad kust i väst, syd och på östsidan. Som innefattar många fastigheter med fantastisk utsikt. Att komma åt en sådan kräver att man är ute i god tid och har en bra kännedom om olika områden.

– Nu ska jag fortsätta att planera inför kommande vecka med kundmöten, försäljningar, olika förberedelser samt träningar. Att vara flexibel men också strukturerad är väldigt viktigt för mig som person för att jag ska kunna göra det jag gör. Det blir absolut en runda till gymmet för att sen kolla på VM-finalen i handboll tillsammans med min storebror och hans lilla familj.