…på Mäklarhuset i Bromma, Sundbyberg och Solna som tillsammans med Jonas Mattsson tog sitt befintliga kontor hos en konkurrent och bytte flagg till Mäklarhuset.

Jonas Mattsson och Mose Sundlöv. BILD: Mäklarhuset

Hur blev det så här?
– För att jag och Jonas under en tid har letat efter sätt att kunna växa ytterligare. Vi drev redan det marknadsledande kontoret i Bromma, så efter ha övervägt noga och jämfört våra möjligheter landade vi i att Mäklarhuset blev rätt val för oss. Och att få växa till både Sundbyberg och Solna ser vi som en jättemöjlighet eftersom de är några av de bästa områdena i Sverige. Just nu är det jag, Jonas och Hevrê Yildiz som är delägare men vi kommer ju att vilja växa tillsammans med andra grymma människor.

Gjorde ni myteri? Sa alla upp sig samtidigt? Hur gick det till?
– Med respekt för alla inblandade vill jag inte kommentera den här frågan.

Vad säger era kunder, har ni fått några reaktioner?
– Det går inte att svara på vad exakt alla kunder tycker men vi har inte upplevt det som att de tyckt att det varit något negativt. Så klart är det lite omständligt under övergången men vi ser ju det här som ett nödvändigt ont för att kunna växa.

Er vd Erik Wikander har sagt att ni nog blir den största verksamheten i kedjan redan första året – hur känner du inför de förväntningarna?
– Vi har ju kommit in i den här kedjan för att vi tycker att det känns roligt att ha en vd som är så visionär – han ligger ganska långt före oss med tankar om hela mäklarbranschen och hur den kommer att utvecklas. Jag kan inte svara redan nu om vi kommer att vinna mot alla andra kontor i Mäklarhuset men vi kommer att ge dem en riktigt tuff fight och vill ligga i den absoluta toppen. Jag som person stimuleras väldigt mycket av utmaningar.

Jag förstår det som att ni vill bli ännu större?
– Vi är ute efter att göra något som ganska få har lyckats med i mäklarvärlden tidigare och det är att omsätta 100 miljoner kronor. För det måste vi växa ytterligare. Men nu har vi precis bara kommit in i Mäklarhuset så hela planen är inte satt ännu.

Har ni redan spanat in något?
– Ingen kommentar… Som sagt vi har just kommit in och det är mycket utbildningar, nya system att komma in i och nya arbetsmoment samtidigt som det görs otroligt mycket affärer, så vi jobbar i högt tempo redan. Vi har satsat mycket resurser på marknadsföring så nu har vi så mycket intag att mäklarna knappt hinner med. Därav är vi i stort behov av nya mäklare, så om det är någon med väldigt stora ambitioner som läser det här, kontakta mig… Första månaden har varit både rolig och tuff, det har varit en utmaning att hantera många bollar samtidigt.

Vad skådar du i kristallkulan?
– Vår filosofi är att växa eller sakta dö ut. Jag är inte typen som vill äga allt själv utan växa tillsammans med andra ambitiösa människor, och just nu händer det otroligt mycket på Mäklarhuset. Vi är som mäklarvärldens Bitcoin innan det blev stort och det finns en väldig förnyelseanda. Det tror jag krävs för att kunna ta ytterligare mark.