… fastighetsmäklare och franchisetagare på HusmanHagberg i Kalmar. Du var med och lyssnade på utbildningen som Mikael Arndt höll för MäklarVärldens läsare. Varför hoppade du på erbjudandet?

Foto: Husman Hagberg

– Jag älskar att utveckla mig själv som säljare och jag vet vem Mikael är och har lyssnat på honom förut och uppskattar honom som kunskaps-, inspiration- och energispridare.

Vad tar du med dig från föreläsningen?

– Att jag ska lägga minst 30 minuter varje dag på att utveckla mig själv som säljare.

Hur länge har du arbetat som mäklare?

– Sedan 2013 i Spanien och 2017 som registrerad mäklare i Sverige.

Varför föll valet på att arbeta som mäklare?

– Jag har arbetat som säljare hela mitt liv, och att vara mäklare är en stor utmaning. Det är ett yrka som man aldrig blir fullärd i. Jag fullkomligt älskar att överträffa kundernas förväntningar och slå nya säljrekord i områden/föreningar.

Hur ser kontoret ut som du driver idag, hur många är ni och har ni någon speciell nisch eller förmedlar ni brett?

­– Vi är fyra mäklare idag, där jag är en av tre delägare/franchisetagare på HusmanHagberg Kalmar. Vi arbetar i hela Kalmar län men utgår ifrån kontoret i Kalmar. Vi förmedlar brett men är uppdelade inom olika nischer på kontoret. Jag är till exempelt specialiserad på exklusiva objekt som vi inom HusmanHagberg kallar för Prestigeobjekt och även nyproduktion. Vi säljer allt som tomter, bostadsrätter, villor, kommersiella fastigheter, nyproduktion och jord/skog.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.