Fastighetsbyrån är ännu en gång den mest attraktiva arbetsgivaren för mäklarstudenter. Det visar Företagsbarometern, Sveriges största studentundersökning gjord av Universum.

B står för branschbäst. KÄLLA: Företagsbarometern(/Universum

– Vi är otroligt glada och stolta över att ligga i topp hos studenterna ytterligare ett år. Konkurrensen om talangerna är tuff och vi har många duktiga kollegor i branschen som utmanar oss. Det gör att vi aldrig kan ta det lugnt och känna oss nöjda. Vi måste fortsätta jobba stenhårt för att behålla den här positionen, säger Ulf Häger, rekryteringsansvarig på Fastighetsbyrån i en kommentar till undersökningen.

Till exempel arbetar de nu löpande med en medarbetarenkät som går ut var tredje vecka istället för som tidigare en gång om året.

– Både bostadsmarknaden och mäklarbranschen är i ständig förändring och vi behöver vara snabbfotade för att kunna möta våra medarbetares förväntningar, säger Linda Nyström, HR-chef.

Fastighetsbyrån följs i tur och ordning av Svensk Fastighetsförmedling, Bjurfors, Länsfast, Skandiamäklarna, Husman Hagberg, Mohv, Erik Olsson, Oscar Properties och Svenska Mäklarhuset.

Över 21 000 studenter från 33 universitet deltog i undersökningen.