Antalet svenska bostadsaffärer i Spanien sjönk med 24 procent 2020 jämfört med året innan. Det rapporterar Fastighetsbyrån Utland.

BILD: Fastighetsbyrån

Mot slutet av året sågs dock en återhämtning, där affärerna ökade med 19,7 procent i fjärde kvartalet jämfört med det tredje.

– Siffrorna visar att återhämtningen på den spanska bostadsmarknaden fortsätter i slutet av året. Trots fortsatta utmaningar med corona så är intresset stort och vi lyckas sy ihop affärer bland annat med digitala hjälpmedel. De låga räntorna och inte minst möjligheten att jobba på distans gör att många trots allt kan och vill förverkliga drömmen om ett boende i solen, säger Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån Utland, i en kommentar.

Samtidigt lanserar Bosatt Costa Blanca en uthyrningstjänst för dem som redan äger en bostad i Spanien.

– Vi ser redan nu hur stor efterfrågan är på hyresobjekt i Albir och Altea under sommaren 2021 och det är tydligt hur mycket människor längtar efter att resa. Flera av våra kunder här vill hyra ut sina nyköpta fastigheter och det känns som ett naturligt nästa steg för oss att utveckla Bosatt Costa Blanca med uthyrning, säger CMO:n Janette Cohen i ett uttalande.